INGREDIENCE:
4 kuřecí prsíčka,
500g telecího masa z kýty,
1/8 másla,
10 menších žampionů,
1/2 paličky česneku, sůl,
koření na kuře,
svazek petrželky,
50 g strouhaného sýra.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsíčka nakrájíme na medailónky, stejně nakrájíme i telecí maso.
Pokud nemáme telecí, můžeme použít i mladé vepřové z kýty nebo vepřové panenky.
Máslo rozehřejeme (můžeme přidat i trochu oleje), mírně osolené plátky masa po obou stranách opečeme, přidáme na tenké plátky pokrájené žampiony, na plátky nakrájený česnek a společně opékáme, až se tekutina z hub vydusí na tuk.
Měkké, dozlatova upečené řízečky společně se žampiony rozdělíme na talíře, posypeme je jemně nasekanou petrželkou, strouhaným sýrem, pokapeme vypečenou šťávou a podáváme se smaženými hranolky nebo s opékanými brambory.
Jako přílohu volíme kompot z jemných druhů ovoce (třešně, broskve, ananas apod.) nebo hlávkový salát či salát ze skleníkových okurek.