xkuchtik.cz

 

DRŠŤKOVÁ ČORBA.

 

INGREDIENCE: 600g syrových drštek, lžíce másla, lžička oleje, lžička octa, lžička sladké papriky, pepře, podle chuti sůl, vejce, šálek kyselého mléka, 1 stroužek česneku, 2 feferonky, 1 1/2 litru vody.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, dobře vyprané dršťky dáme vařit do studené vody a necháme zavařit, pak vodu slijeme a postup opakujeme celkem třikrát, pak necháme dršťky vařit do měkka. Vařené dršťky vyjmeme, necháme vychladit ve studené vodě a nakrájíme na nudličky asi tři centimetry dlouhé. Vývar z drštěk rozředíme vodou na předepsané množství (1 1/4 litru) a zahustíme kyselým mlékem, do kterého jsme zašlehali vejce. Na oleji mírně zpěníme nasekaný česnek, který zaprášíme paprikou, přidáme sekané feferonky, zalijeme trochou vody, zavaříme a přidáme do polévky. Ochutíme octem, přisolíme, přidáme mletý pepř, nakrájené dršťky a syrové máslo.

 


Vloženo:19. 12. 2000  
http://www.xkuchtik.cz