xkuchtik.cz

 

INDICKÉ BRAMBORY.

Indická kuchyně.

 

INGREDIENCE: 8 větších brambor, 2 lžíce zeleného hrášku, 1 paprika, sůl, šťáva z 1 citrónu, 1 cibule, tuk.
Omáčka: 4 rajčata, l cibule, sladká mletá paprika, citrónová šťáva, l lžička cukru, 20 g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory oloupeme a rozpůlíme, vykrojíme vnitřek a brambory naplníme nadrobno pokrájenou, osolenou a okyselenou zeleninou. Poloviny brambor složíme k sobě a spojíme párátky. Smažíme je dozlatova.
Omáčka: Rajčata a cibuli na omáčku rozkrájíme a dusíme na másle. Vzniklou kaši prolisujeme, okořeníme, trochu naředíme a podáváme k bramborám.

 


Vloženo:8. 8. 2006  
http://www.xkuchtik.cz