xkuchtik.cz

 

MAĎARSKÉ BRAMBORY.

 

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 g sádla, 1 konzerva sterilovaného leča, 1 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriku, 6 stroužků česneku, 1 lžička kmínu, 2 lžičky sekané petrželové natě, šálek vývaru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli jemně pokrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme papriku, krátce osmažíme a do tohoto základu vložíme na kostky nakrájené oloupané brambory a podusíme s trochou vývaru téměř doměkka. Přidáme lečo z konzervy, dolijeme vývar, ochutíme česnekem, kmínem a solí a dodusíme. K maďarským bramborům podáváme uzené maso, klobásu nebo uzený jazyk.

 


Vloženo:31. 10. 2006  
http://www.xkuchtik.cz