xkuchtik.cz

 

RÝŽOVÝ SALÁT

 

INGREDIENCE: 250 g zmrazené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), 2 sáčky rýže (v mikrotenu), sůl, 1 lžičky kari, 100 g měkkého krájeného salámu, 2 vejce natvrdo, 100 g majonézy, 2 lžíce jemného kečupu, ml. bílý pepř, 2 lžíce worcesteru. Na ozdobu: Kousek kadeřavé petrželky, 8 sherry rajčat, 1 lžíce na nudličky nakrájené červené kapie.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazenou zeleninu přelijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Do vroucí vody vložíme sáčky s rýží a na mírném ohni je vaříme asi 20 minut. Pak rýži scedíme , sáčky rozřízneme a rýži vyklopíme do misky, kde ji promícháme se solí a kari. Rýži dáme vychladnout. Salám nakrájíme na drobné nudličky, lžíci nakrájeného salámu si ponecháme stranou. Jedno vejce nastrouháme a druhé nakrájíme na kolečka, které ještě překrojíme a dáme stranou. Nastrouhané vejce promícháme společně s 200 g zeleniny, salámem a rýží. Majonézu prošleháme s kečupem, dochutíme bílým pepřem a worcesterem. Na dezertní talířky vyklápíme menší sběračkou kopečky rýžového salátu, které přeléváme připraveným dresinkem a zdobíme nudličkami měkkého salámu, půlkami vajec a kadeřavou petrželkou. Nakonec každou porci obložíme ještě kapii, sherry rajčaty a zbylou zeleninou.

 


Vloženo:10. 5. 2010  
http://www.xkuchtik.cz