xkuchtik.cz

 

ROSTBÍF

 

IGREDIENCE: 1 kg nízkého hovězího roštěnce, 50 g másla, sůl, pepř, 1 cibule, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnec odblaníme, očistíme a přelijeme na pekáči rozehřátým máslem. Necháme jej asi 12 hodin v chladu odležet. Před tepelnou úpravou jej osolíme, opepříme, do pekáčku přidáme trochu oleje a vložíme do horké trouby 15 minut prudce pečeme, pak maso obrátíme a 10 minut pečeme již mírněji. Pote vložíme do pekáče jemně nakrájenou cibuli, podlijeme sběračkou horké vody a pečeme ještě dalších 15 minut při mírnější teplotě. Upečeny rostbíf vyndáme z trouby, nakrájíme jej na tenké plátky a podáváme bud horký s dušenou zeleninou nebo s bramborovými hranolky, nebo studený, obložíme zeleninovým salátem.

 


Vloženo:21. 10. 2007  
http://www.xkuchtik.cz