xkuchtik.cz

 

RYBA NA ZELENÉM PEPŘI.

 

INGREDIENCE: 4 porce ryby (treska, mořská štika, losos, candát nebo kapr), zelený pepř, máslo, petrželka, cibule. Marináda: 2 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 malá nastrouhaná cibule, špetka cukru, lžička worcesterské omáčky a lžička sójové omáčky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryb necháme několik hodin marinovat v uvedené směsi. Pak je dáme do pekáčku vymazaného máslem, posypeme hojně zeleným pepře a poklademe kousky másla, kroužky cibule a posypeme lžíci petrželky. Pečeme do změknutí a podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší vylepšenou několika lžícemi šlehačky, asi 100g na kostičky nakrájenou šunkou, drobně nakrájenou zelenou paprikou a dvěma lžícemi petrželky. Můžeme podávat se salátem z čerstvé zeleniny.

 


Vloženo:15. 6. 2003  
http://www.xkuchtik.cz