xkuchtik.cz

 

PÓREK PO ŠVÝCARSKU.

 

INGREDIENCE: 600g bílých částí pórku, 40g rostlinného tuku, sůl, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, 30g másla, 50g strouhaného sýra.
Bešamel: 30g hladké mouky, 30g másla, 3 dl plnotučného mléka, 1 žloutek, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný pórek nakrájíme na 1 cm tlusté špalíčky, osmahneme na tuku, přidáme sůl, nadrobno rozsekaný česnek, pepř, maličko podlijeme a udusíme do poloměkka. Zapékací misku vymažeme máslem a na dno srovnáme pórek. Na bešamel rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, jen velmi lehce osmahneme, zředíme mlékem, osolíme a dobře povaříme. Do husté, trochu prochladlé omáčky vmícháme žloutek rozmíchaný ve lžíci mléka. Omáčku nalijeme na pórek, posypeme strouhaným sýrem, poklademe lupínky másla a zapékáme pod grilem nebo v dobře předehřáté troubě,
až se sýr roztaví a zezlátne. Podáváme s vařenými brambory a se salátem.

 


Vloženo:12. 6. 2003  
http://www.xkuchtik.cz