xkuchtik.cz

 

RAJČATA PLNĚNÁ BYLINKAMI.

 

INGREDIENCE: 1 jemně nasekaná šalotka, 3 lžíce jemně posekané petrželky, 1 lžička jemně posekaného tymiánu, 60g strouhanky, 2 lžíce olivového oleje, 4 masitá rajčata, sůl a pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Na nádivku smíchejte šalotku, petržel, tymián, strouhanku a olivový olej. Odřízněte vršky rajčat a dejte je stranou. Lžičkou vyberte semínka. Rajčata postavte do vymazané zapékací misky a uvnitř je osolte a opepřete. Naplňte je nádivkou a zavíčkujte". Rajčata zapékejte 15 minut v troubě tak, aby se dokonale prohřála, ale neztratila tvar. Podávejte je teplá nebo i studená. Nádivku lze libovolně variovat, například na vrchol nádivky můžete položit kousek sýra mozzarella, který se dobře taví.

 


Vloženo:9. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz