xkuchtik.cz

 

VESECKÁ ROLÁDA.

 

POSTUP PŘÍPRVY: Asi 1 kg libovějšího bůčku zbavíme kostí, kůže a rozřízneme na plát. Ten potřeme lžící ostřejší hořčice, osolíme, poklademe plátky šunky nebo salámu (asi 4 plátky). Rohlíky ( 1 - 2) nakrájíme, svlažíme mlékem, necháme vsáknout. Pak je slabě osolíme, spojíme se 2 lžícemi sekaných kopřiv, 2 lžícemi krájené petrželky a lžící libečku - samozřejmě nejlépe čerstvými bylinkami. Směs dochutíme větší špetkou granulovaného česneku, špetkou grilovacího koření a zapracujeme 1 - 2 vejce. Vzniklou nádivkou potřeme plát bůčku, navrch dáme proužky z malé červené a malé zelené papriky (může to být i okapaná naložená řezaná kapie). Srolujeme a svážeme. Svrchu posypeme grilovacím kořením. Uložíme do pekáčku, kolem rozkrájíme velkou cibuli a 3 stroužky česneku. Podlijeme vodou a pečeme spolu s odříznutými kostmi a kůží. Pečeme zprvu přikryté, když maso změkne, odklopíme a necháme zčervenat. Podáváme teplé s brambory, studené s chlebem, obložené čerstvou nebo konzervovanou zeleninou.

 


Vloženo:7. 4. 2003  
http://www.xkuchtik.cz