xkuchtik.cz

 

HUSARSKÉ PTÁČKY.

 

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky (z kýty), 60g měkkého salámu, 20g anglické slaniny, 2 cibule, 2 lžíce oleje, ml. sl. Paprika, 40-60g hl. mouky, 1 dl kysané smetany, 1 dl mléka, sůl, vývar.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky rozklepeme hodně do šířky, osolíme, lehce poprášíme paprikou, pokryjme kolečky salámu, plátky anglické slaniny, čtvrtkami cibule a stočíme v závitky. Upevníme je jehlami nebo párátky. Druhou cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, shrneme ji stranou, na oleji krátce opečeme závitky po všech stranách a podlijeme je vývarem. Dusíme pod poklicí, až změknou. Závitky vyjmeme, do šťávy vmícháme mouku rozšlehanou se smetanou a mlékem, osolíme a za častého zamíchání povaříme. Přidáme závitky a prohřejeme je.
Příloha: rýže nebo těstoviny.

 


Vloženo:29. 3. 2002  
http://www.xkuchtik.cz