xkuchtik.cz

 

RAJČATOVÉ ŽELÉ.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: 500g rajčat omyjeme a najemno rozkrájíme. Na 1 lžíci oleje zesklovatíme 5 lžic nadrobno pokrájené cibule. Přidáme rajčata a 3 lžíce rajčatového protlaku a dusíme asi 10 min. Poté přilijeme 250 ml vývaru, přidáme po 3 lžících sekané petrželky a bazalky, po 1 lžíci sekaného rozmarýnu a tymiánu, bobkový list a lžíci sekaného česneku a dusíme asi 60 min. Propasírujeme přes síto a necháme vychladnout. Ve studené vodě namočíme 6 plátků bílé želatiny, vymačkáme a rozpustíme v 500 ml rajčatového pyré. Vmícháme 3 lžíce pokrájené pažitky a lžíci sekané meduňky. Dotuha ušleháme 100 ml smetany a 1 bílek a vmícháme do želírující hmoty. Naplníme do formiček vypláchnutých studenou vodou a uložíme asi na 6 hodin do chladničky. Vyklopíme a upravíme na talíře s rajčaty, cibulí a bylinkami.

 


Vloženo:4. 7. 2002  
http://www.xkuchtik.cz