xkuchtik.cz

 

JEHNĚČÍ KEBABY.

 

INGREDIENCE: 3 cibule, 1 stroužek česneku, 1 jehněčí kýta (asi 1,5 kg vykostěné a nakrájené na kousky).
Marináda: 50 ml vinného octa, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky chilli, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžíce cukru, 2 bobkové listy, 2 feferonky, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vyšší misku vytřeme česnekem, naklademe do ní kousky masa a zakryjeme vrstvou cibule (rozdrcené a rozdělené). Ocet, koriandr, kmín, chilli, kurkumu, cukr a bobkový list 5 minut povaříme. Uvařenou marinádu necháme vychladnout , zalijeme maso, přidáme feferonky, osolíme, opepříme, přikryjeme a necháme přes noc v lednici. Kostky masa s cibulí necháme odkapat, napícháme je na grilovací jehly a opékáme na grilu 15 až 20 minut za občasného polévání marinádou.

 


Vloženo:24. 9. 2002  
http://www.xkuchtik.cz