INGREDIENCE: 600g kuřecích řízků, 2 cibule, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru, 2 lžíce oleje, 500 ml slepičího bujónu, 400g rýže basmati, strouhaná kůra citrónu, sůl, pepř, špetka ml. kardamonu, po 100g bílého a modrého hroznového vína.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky nakrájíme na větší kostky. Cibuli, česnek a zázvor nadrobno nasekáme. Maso prudce opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme cibuli, česnek a zázvor a krátce osmáhneme. Troubu zahřejeme na 200°C. Ohřejeme vývar se smetanou. Ke kuřeti přidáme rýži, citrónovou kůru a přilijeme vývar se smetanou. Okořeníme solí, pepřem a kardamonem. Dusíme
v troubě asi 40 min. Hroznové víno rozkrojíme a zbavíme jadérek. Poklademe je na kuřecí rizoto, můžeme ozdobit proužky citrónové kůry.