xkuchtik.cz

 

OKURKA SE ŠPENÁTOVOU NÁDIVKOU.

 

INGREDIENCE: 2 silnější salátové okurky, 250g listového špenátu, sůl, pepř, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 400g mletého masa, 1 lžičky citrónové kůry, 8 plátků anglické slaniny, 250 ml bílého vína, 125g rajčatového protlaku.

POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky podélně rozkrojíme, vydlabeme jadérka a osolíme. Opereme listy špenátu, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 2 min. blanšírujeme. Slijeme a drobně nasekáme. Cibuli nasekáme a osmáhneme ji na 2 lžících oleje. Přidáme mleté maso a opečeme ho. Ochutíme citrónovou kůrou. Vydlabané okurky naplníme masem se špenátem, poloviny přiklopíme k sobě a omotáme slaninou. Troubu rozehřejeme na 200°C. zbývajícím olejem vymastíme pekáček, vložíme do něj okurky, podlijeme vínem a 15 min. pečeme. Okurky vyjmeme a do šťávy nalijeme protlak. Povaříme

a dochutíme solí a pepřem.

 


Vloženo:18. 7. 2002  
http://www.xkuchtik.cz