xkuchtik.cz

 

MATJESOVÝ SALÁT.

 

INGREDIENCE: 5 matjesových filetů v oleji, 150g sterilované červené řepy, 200g strouhaných jablk, 200g vařených brambor, 150g nakládaných cibulek (perliček), 100ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu, asi lžíce jablečného octa, sůl, mletý bílý pepř, cukr krupice, čerstvý nebo sušený kopr na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme strouhaná jablka, okapané matjesy, červenou řepu, cibulky a brambory - vše nakrájené na kostičky a zalijeme smetanovou nebo jogurtovou zálivkou (smetana nebo jogurt rozmíchané s octem, solí, pepřem a cukrem). Důkladně promícháme, necháme vychladit a podáváme sypané čerstvým nebo sušeným koprem. Příloha: Čerstvé pečivo.
Poznámka: Můžeme použít jak běžné matjesy tak uzené.

 


Vloženo:15. 8. 2002  
http://www.xkuchtik.cz