xkuchtik.cz

 

SRNČÍ SEKANÁ.

 

INGREDIENCE: 1,1 kg srnčí zvěřiny, 500g vepřového masa, 250g uzeného masa, 1 houska, 3-4 sardele, 3 vejce míchaná, 1 syrové vejce, sůl, zázvor, hřebíček, jalovec, 2 cibule, 100g másla, 100g slaniny, kořenová zelenina, cibulky, 2 dl červeného nebo bílého vina.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu velmi jemně umeleme, přidáme ve vodě namočenou a vymačkanou housku, utřené sardele, vejce, osolíme, okořeníme mírně zázvorem, jalovcem a hřebíčkem. Z propracované hmoty uděláme podlouhlou šišku, uprostřed, podél i kolmo vytlačíme žlábek a do něho vtlačíme proužky slaniny. Na pekáč dáme pokrájenou cibuli a zeleninu a odusíme je na másle se zbylými odřezky zvěřiny. Šišku vložíme do pekáče a mírně ji pečeme, podléváme polévkou, později ji přikryjeme pomaštěným papírem, aby neokorala, a často podléváme. Když je šiška dopečena, vyjmeme ji ze šťávy, šťávu procedíme, zaprášíme moukou a zalijeme bílým nebo červeným vínem. Šišku ozdobíme proužky slaniny.

 


Vloženo:6. 9. 2002  
http://www.xkuchtik.cz