xkuchtik.cz

 

OMELETA S MLADÝMI VÝHONKY

 

INGREDIENCE: 50g cibule, 250g mladých výhonků, 200g šunky nebo 200g vařeného uzeného masa, hrst pažitky nebo petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, špetka cukru, mletý pepř, 40g másla nebo rostlinného tuku, 8 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Mladé výhonky opláchneme, zbavíme ulpívajících slupek a dáme je okapat. Šunku nebo uzené maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme asi dvě třetiny výhonků a jednu minutu, za stálého obracení, je prohříváme. Ochutíme solí a pepřem a rozdělíme na 4 porce. Nakrájenou šunku a jemně krájenou pažitku smícháme se zbylými výhonky a rovněž rozdělíme na 4 porce. Pro 1 omeletu necháme rozpustit 10 g másla přidáme jednu porci cibule a výhonků, stejnoměrně je na pánvi rozložíme a zalijeme dvěma rozkvedlanými, osolenými a opepřenými vejci. Jakmile vejce ztuhnou, nasypeme na ně čtvrtinu množství šunky s pažitkou, omeletu přehneme a sesuneme na teplý talíř. Než budou upečeny další omelety, uschováme upečené v teplé troubě. Pak hned podáváme k obědu či k večeři s hlávkovým salátem. Při slavnostních příležitostech se sklenkou bílého vína.

 


Vloženo:28. 4. 2013  
http://www.xkuchtik.cz