HANÁCKÉ „BOCHTE“ (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Z vlažného mléka, 40 g kvasnic, trochu soli a 800 g polohrubé mouky se zadělá tuhé těsto, jež se dobře vypracuje a nechá vykynout. Zatím se umíchá 140 g á se 6 žloutky a 40 g cukru, vše se vmíchá do vykynutého těsta, přidá se tolik mouky, aby těsto bylo správné tuhé, vypracuje se a nechá opět vykynout. Poté se tvoří buchtičky, plní mákem, tvarohem, povidly a jinými nádivkami, sbalí se, dávají do máslem vymazaného pekáče a nechají opět kynout. Vykynuté se pekou a mezi pečením se 2 – 3 krát potírají máslem. Upečené se vyklopí a ještě teplé sypou vanilkovým cukrem.

HANÁCKÉ „BOCHTE“ (Recept z třicátých let minulého století) HANÁCKÉ „BOCHTE“ (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,93 | Hodnotilo: 329 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz