INGREDIENCE: 5 větších uvařených brambor, 1 žervé, 50 g pivního sýra, 1 menší nastrouhaná cibule, 50g másla, mléko, pažitka, 2 rajčata, 1 paprika, maso z polévky, 1 kyselá okurka, 1 lžička hořčice, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené oloupané brambory rozkrájíme na poloviny vydlabeme a vnitřky plníme nejdříve do poloviny připravenou masovou míšeninou a navrch pomazánkou z pivního sýra, kterou stříkáme sáčkem.
Masová míšenina: maso z polévky umeleme zároveň s polovinou zbytků vydlabaných brambor, přidáme nastrouhanou okurku osolíme opeříme a ochutíme hořčicí.
Pomazánka z pivního sýra: máslo utřeme se žervé, přidáme po částech kulatým.nožem rozetřený pivní sýr a vnitřky brambor s ustrouhanou cibulí. Zředíme podle potřeby mlékem. Na povrchu zdobíme sekanou pažitkou.