INGREDIENCE: 80 g plísňového sýra, 50 g taveného sýra, 2 lžíce Hery, 0,5 dl sladké smetany, snítky petrželové natě, 1 cibule, 1 lžíce jemně nasekané cibulové natě, 4 stroužky česneku, špetka pálivé papriky, ml. bílý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýry rozetřeme s máslem, přidáme smetanu aby vznikla jemná a vláčná hmota. Cibuli jemně nasekáme, česnek utřeme a vmícháme do pomazánky. Přidáme lžíci cibulové natě a petrželové natě a nakonec dochutíme ml. pepřem a solí. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhaný křen smícháme s máslem. Přidáme sůl, trošku hořčice, majonézu a měkký tavený sýr. Dobře promícháme. ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 1 cibule, 2 sterilované feferonky, 1 dl světlého piva, drcený kmín, mletá paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh ušleháme s máslem a pivem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, osolíme, ochutíme kmínem a paprikou a promícháme. ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 100 g majolky, lžíce hořčice, 2 sladkokyselé nebo 1 salátová okurka, sůl, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvaříme natvrdo. Pak je rychle ochladíme ve studené vodě, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, vložíme do salátové mísy a vidličkou rozdrtíme. Přidáme majolku, hořčici, sů1 a rozšleháme hladkou hmotu. Nakonec do pomazánky vmícháme na kostičky nakrájené sladkokyselé nebo salátové okurky. Pomazánku naneseme na krajíčky tmavého chleba, povrch posypeme nadrobno pok ..
INGREDIENCE: 200 g tvrdého sýra (ementál, čedar, eidam, gouda a podobně), 5 str. česneku, 100 g majolky, sůl, mletý pepř, worcester, petrželka, eventuálně mléko.POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr jemně nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek a spojíme majonézou. Pomazánku podle potřeby zředíme mlékem a dochutíme solí, pepřem a několika kapkami worcesteru. Nakonec vmícháme petrželku. Mažeme na krajíčky ze žemlovky nebo na jednohubky z rohlíků. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Obereme celý uzenáč. Smícháme s máslem, uvařeným vejcem a trochou hořčice. Přidáme sůl, pepř, tavený sýr, šlehačku, trochu majonézy a pokapeme citronem. ..
POSTUP PŘÍRPAVY: 100 g jemně nastrouhaného celeru, 100 g jemně nastrouhaných jablek, 30 g křenexu ( možno i čerstvý křen), 30 g namletých ořechů. Ochutíme citrónovou šťávou a cukrem a přidáme bílý jogurt. Zamícháme a dle osobní chuti dokořeníme. Mažeme na toasty a kdo má rád, může přidat cibuli na kolečka. ..
INGREDIENCE: 2 vejce vařená natvrdo,75 g másla, 3 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce pomazánkového másla, 1 malá cibule, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvařená natvrdo rozkrojíme, vyjmeme z nich žloutky a utřeme je s máslem. Za neustálého tření postupně přidáváme plnotučnou hořčici a pomazánkové máslo. Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a vaječné bílky nasekáme nadrobno a obojí vmícháme do utřené žloutkové hmoty. Nakonec pomazánku dochutíme solí a cukrem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme plísňový sýr. Utřeme česnek s trochou soli. Sýr a česnek smícháme s máslem a majonézou. Do žloutků pomalu přikapáváme olej, za stálého míchání dokud se vstřebává, do tuha asi 10 minut. Nakonec smícháme všechno dohromady. ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 100g salámu, 1 sterilovaná okurka. 40g strouhaného sýra, 1 velká majolka, hořčice, citron, cukr, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvařená natvrdo, salám a sterilovanou okurku nakrájíme na drobné kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle a to vše smícháme s majolkou, ochucenou hořčicí, citrónovou šťávou a cukrem. Podle potřeby zředíme trochou mléka. Mažeme na chléb nebo bílé pečivo. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA