Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY KYNUTÉ | SVATEBNÍ KOLÁČKY MÁČENÉ.

INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 500 g polohrubé mouky, větší špetka soli, l vanilkový cukr, 4 žloutky, kvásek ze 100 g droždí (ti. 2 a 1/2 kostky), 60 g cukru, 3 dl mléka, 500 g rostlinného tuku (Hera nebo Hera + máslo), strouhaná citrónová kůra, různé náplně (maková, tvarohová, jablečná, povidlová apod.), rum a moučkový cukr na obalení.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vlažného mléka s cukrem a lžící mouky rozdrobíme droždí a necháme ho na teple vykynout. Do mísy prošijeme oba druhy mouky, přisolíme, přidám ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VELIKONOČNÍ VĚNEC II.

INGREDIENCE: 500g hladké mouky, 90g másla, 70g cukru, 3 žloutky, 25g droždí, 1dcl smetany, 30g oloupaných slunečnicových semínek, 1 sáček vanilkového cukru, špetka tlučeného badyánu, půl lžičky soli, mouka na vál, tuk na plech, 1 vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: U přípravy kynutého těsta je nejdůležitější, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu, proto je včas vyndáme z lednice. Do vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek. ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | SVATEBNÍ KOLÁČKY.

INGREDIENCE: 1 kg hladké mouky, 200 g cukru, 300 g másla, 4 žloutky, 84 g droždí, 1/2 lžičky soli, necelý 1/2 l smetany nebo mléka, 1 vanilkový cukr, 1 vejce na potření.Drobenka: 3 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce cukru, l lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrůlku ohřejeme trochu mléka dovlaha, přidáme lžičku cukru, rozdrobené droždí a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy prošijeme mouku, cukr a sůl, vlijeme vzešlý kvásek a smícháme. Přidáme žloutky, rozehřáté máslo, vanilkový cukr a vlahé mlé ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | ČESKÉ KOLÁČE.

INGREDIENCE: 1 kg polohrubé výběrové mouky, 60 g čerstvého droždí, 250 g másla (Hery), 200 g cukru, 2 vejce, 4 žloutky, asi 1/4 l mléka, 1/4 l sladké smetany, citrónová kůra, špetka muškátového oříšku, špetka soli, tuk na plech.POSTUP PŘÍPRAVY: Vlažné mléko osladíme, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku prošijeme do mísy, přidáme žloutky a vejce, sůl, citrónovou kůru a muškát, cukr, kvásek a vlahou smetanu. Promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a zaděláme hladké těsto. Přikryje ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VÁNOČKA 5.

 INGREDIENCE: 1 kg mouky (polohrubé nebo hladké + polohrubé), 2 menší zarovnané lžičky soli, 20 dkg cukru, 1vanilkový cukr, citrónová kůra, mandle, rozinky (nejlépe předem máčené v čaji příp. s rumem), 20 –25 dkg tuku (rozpustit), 3 žloutky, 5 –6 dkg droždí (kvásek), 1/2 l vlažného mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky (pokojové teploty) vmícháme všechny sypké přísady a dobře promícháme. Připravíme si kvásek (z trochy mléka, cukru + rozdrobené droždí), promícháme a necháme u tepla kynout). Pak h ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VÁNOČKA VI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dej do mísy 25 až 30 dkg másla, sádla anebo husího, kachního sádla, 20 dkg cukru, 1 dkg soli, citrónové, pomerančové kůry, vanilky, rumu, višňovky, 4 až 6 celých vajec. Dobře rukama propracuj a očištěné, oprané hrozinky, opařené a oloupané krájené mandle. Jsou-li ořechy, můžeme vyloupané, pokrájené též přidat. Pak ze 4 dkg kvasnic vykynutý kvásek a 1 kg přesáté, ohřáté mouky. Mléka co jest třeba. Vypracuj rukama dobře tužší těsto a nech zkynout. Zkynuté rozděl na 8 kusů. Vyválej ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | KOBLIHY OD PAVLY.

INGREDIENCE: 1/2kg hladké mouky, 1/2kg polohrubé mouky, 8 dkg cukru, 10 dkg másla, 6–8 žloutků, 4lžíce rumu, 6 dkg droždí, ½ l mléka, citrónová kůra, lžička soli, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Do omastku dát syrovou mrkev, kousek na lapání nečistot. Zadělat těsto, nechat vykynout asi ½ hod. znovu asi 3krát promísit a nechat vykynout. Na pomoučeném vále těsto rozválíme asi na 1cm a vykrájíme koblihy. Necháme asi 10 min. vykynout. Koblihy vkládáme do rozpáleného tuku. ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | SLIMÁCI.

INGREDIENCE: 1kg polohrubé mouky, ½ margarínu (žlutý – Hera), 1 lžíce sádla, teplá voda, 4 uvařené brambory (kaše), 5 lžiček soli, 3 lžičky cukru, 1kostka droždí. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouka s margarínem, sádlem a droždím se smíchá s ostatními ingrediencemi a nechá se vykynout. Po vykynutí se rozdělí na dvě stejné části. Těsto rozválíme a natřeme sádlem a nastrouháme brambory. Složíme ho jako ubrousek a necháme kynout. Totéž uděláme s druhou půlkou. Po vykynutí se rozválí a nakrájíme na trojúhel ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VŠETATSKÉ ZELNÍKY.

INGREDIENCE: 1/2 l mléka, 40g droždí, 100g cukru, 60 g hladké mouky, 600g hrubé mouky, 20g soli, 3 žloutky, 100g másla. Nádivka: 1000g bílého hlávkového zelí, 100g vepřového sádla, 60g cukru, 10g soli, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Do jedné třetiny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme trochu cukru, mouky a uděláme kvásek, který necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, vejce, máslo, zkynutý kvásek zbytkem mléka zaděláme v řidší těsto. Necháme potom vykynout, dáme na vál, utvoříme ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | MASOPUSTNÍ KOBLIHY.

INGREDIENCE: 500g poloh. mouky, 50g másla, 35g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 40g droždí, 3 lžíce rumu, 3 žloutky, 2-2,5 dl mléka, špetka soli, mouka na vál, tuk na smažení, marmeláda nebo povidla na plnění.POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozdrobíme do kastrůlku s trochou cukru, zalijeme polovinou vlažného mléka, promícháme a zaprášíme moukou. Zakryté utěrkou dáme na teplé místo, aby kvásek vzešel. V míse utřeme změklý tuk s veškerým cukrem do pěny. Přidáme postupně rum, žloutky, mléko, kv ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz