Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | ZAHRADNICKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkové řezy osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Na maso potom položíme plátky uvařeného hovězího morku, přelijeme jej vlastní šťávou a obložíme salátem z červeného zelí, cibulovým a ředkvičkovým salátem. Jako přílohu podáváme jen vařené brambory, posypané zelenou petrželkou. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | VINAŘSKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené a opepřené svíčkové řezy opečeme na oleji po obou stranách. Po vyjmutí z tuku přidáme na pánev máslo, rozkrájené olivy, žampióny, rajská jablíčka, kostičky cibule, nudličky kyselých okurek. Zalijeme červeným vínem. Svíčkové řezy t7ambujeme kodakem, přelijeme povařenou omáčkou a posypeme zelenou petrželkou. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ S UZENÝM.

INGREDIENCE: 625g svíčkové, sůl, pepř, 250g vařeného uzeného, 1 malá cibule, 70g ruku, trochu mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou rozkrojíme po délce, vložíme do ní nasekané vařené uzené maso, opět uzavřeme a omotáme silnější nití. Maso pečeme na plátcích cibule a horkém tuku asi 1 1/2 hodiny. Šťávu zaprášíme nakonec moukou. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | MALINSKÉ MASO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme na plátky, ty potom na dlouhé nudle, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s máslem. Přidáme jemně nasekanou cibuli, nepatrné množství sladké papriky, na plátky pokrájené žampióný či hříbky a trochu šťávy z pečeně. Podušené dáme na střed talíře a obložíme kolem dokola malými opečenými brambory. K tomu podáváme jablkovou kaši, promíchanou s jemně nastrouhaným křenem. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÉ ŘEZY MISTRA MAXE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené a opepřené svíčkové řezy opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Maso vyjmeme z tuku a na pánev přidáme šťávu z pečeně, rajský protlak, tymián mletý pepř, drobně nakrájenou cibuli, šťávu z pomeranče a sítem protlačená husí játra. Do povařené a procezené omáčky nasypeme nasekané pražené mandle. Tyto svíčkové řezy podáváme se smaženými hranolky. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | HUSARSKÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 750gsvíčkové, 50gslaniny, sůl, pepř, 30gtuku, 1 cibule, polévková zelenina, 1/4l hovězího vývaru, 1/8l červeného či bílého vína. Nádivka:2lžícesmetany, 40gsrrouhanky, 1 vejce, 30gstrouhaného sýra, 1 malá cibule, zelená petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou posolíme, opepříme a upečeme na slanině, tuku, rozsekané cibuli a polévkové zelenině. Pak ji rozřízneme po délce a vložíme do ní nádivku.Tu si připravíme tak, že na mírně rozehřáté plotně mícháme smetanu, strouhanku, strouha ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ - Colbert.

INGREDIENCE: 750g svíčkové, 50g slaniny, 50g másla, 150g slaniny na obalení masa, 6 listů z velké kapusty.Směs na potření: 1 kyselá okurka, 1 hříbek, 1 menší cibule, kapary, zelená petrželka, 1 sardelka, trochu citrónové kůry, 20g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme ji na oleji jen tak, aby byla vevnitř krvavá. Šťávu slijeme do jiné nádoby, rozpustíme v ní kousek másla, aby jí bylo víc, a maso necháme vychladnout. Nyní.si připravíme směs na potře ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ – Diplomat.

INGREDIENCE: 800g svíčkové, 200g slaniny, 100g mandlí, 1 vejce, 5 jablek, máslo, sůl, mletý pepř, olej, bílé víno, brusinky, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou posolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Nyní rozkrájíme slaninu na tenké plátky, potřeme je nastrouhaným jablkem, smíchaným s rozšlehaným vejcem a posypeme je na drobno posekanými mandlemi, které jsme předtím upražili na másle. Slaninové plátky se směsí pokapu vínem, položíme na ně studenou svíčkovou, zabalím ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | GRUZÍNSKÁ SVÍČKOVÁ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaníme a očistíme 3/4 kg svíčkové, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo (asi 100g) a rychle je po všech stranách opečeme. Pak k němu přidáme 100g nastrouhané cibule, když zpění, zaprášíme ji moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme jižní omáčku, 1/4kg kyselých, na kostičky nakrájených okurek, stroužek utřeného česneku, zalijeme 1 dl přírodního červeného vína, osolíme a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 30 minut. Podáváme ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | RUSKÁ SVÍČKOVA NA ROŽNI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou a očištěnou svíčkovou nakrájíme na kostky velké asi jako dvě kostky cukru. Lehce je naklepeme, opepříme, dáme do porcelánové mísy nebo polévaného hrnce, posypeme drobně nakrájenou cibulí, pokapeme octem a promícháme. Necháme tak v chladu marinovat nejméně 3 hodiny. Pak tyto kousky masa napícháme na rožeň (jehlu), osolíme a nad rozžhavenými uhlíky nebo na grilu opékáme za pozvolného otáčení asi 10 minut. Upečené kousky masa sesuneme na ohřátou mísu a ozdobíme je plátky ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz