Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPR NA MAĎARSKÝ ZPŮSOB

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 0,2 l kysané krémovité smetany, lžíci mleté sladké papriky, vývar z rybího odpadu, 150g kořenové zeleniny, žloutek, petrželku, sůl, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Z rybího vývaru a kořenové zeleniny připravíme menší množství osoleného vývaru, který procedíme. Rybu posolíme, potřeme octem a na 1/2 h. dáme do chladu. Pak dáme porce ryby do vařícího vývaru a zvolna provařujeme asi 15 minut. Pak porce ryby přeložíme na nahřáté talíře. Do vývaru nalijeme smetanu rozmíchanou se ž ..

RYBY KAPR | KAPR NA PIVĚ

INGREDIENCE: 1 kapra, 2,5 dl světlého piva, 1 cibule, 2 lžíce oleje nebo másla, sůl, pepř, papriku, kmín, citrónovou šťávu i kůru. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme (klasicky nebo na podkovy), očistíme jednotlivé porce, osolíme, opepříme a lehce zakápneme pivem. Necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Pak na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme porce kapra, zalijeme zbylým pivem, okořeníme trochou citrónové kůry, kmínem a mletou paprikou a ještě dusíme doměkka. Podáváme s va ..

RYBY KAPR | KAPR PO MLYNÁŘSKU

INGREDIENCE: Kapr, hladká mouka, mletá sladká paprika, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme na docela malé kousky. Na talíř nasypeme díl hladké mouky a díl sladké papriky, dobře promícháme. Osolené porcičky kapra v této směsi obalíme. Do pánve dám dost oleje (nebo použijeme fritovací hrnek), a porce usmažíme. ..

RYBY KAPR | KAPOR V PIVOVOM CESTÍČKU (Od Eugenie z Malacek)

INGREDIÁENCE: 1 očistený kapor, 1,5 dl svetlého piva, čierne korenie, soľ, citrón, chren, 130 g hladkej múky, 1 vajce, kysla smotana, tuk. POSTUP PŘÍPRAV: : Kapra očistíme, umyjeme a nakrájame na porcie. Zmiešame pivo, vajce, múku, soľ a korenie na hladké cestíčko. Tuk rozohrejeme a rybu obalenú v cestíčku opečieme na panvici do zlatová. Kyslú smotanu zmiešame s chrenom, citrónovou šťavou a ochutíme soľou, cukrom a korením. Kapra naukladáme na vyhriate taniere, zalejeme omáčkou a ..

RYBY KAPR | KAPOR NA ČIERNO (Od Mariky z Prešova)

Suroviny: kapor, 50 g masla, 150 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 8 zrniek celého čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 1 citrón, 1 bobkový list, 50 g zaváraných ríbezlí, soľ, práškový cukor, 2 lyžice hladkej múky, 50 g sušených sliviek, 40 g perníka, 40g mandlí, 4 dl čierneho piva, 2 lyžice hrozienok, trochu kari korenia, krv z kapra. Postup: Na polovici masla opražíme cibuľu a na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu. Zalejeme pivom, pridáme korenie, ríbezle, postrúhanú citrón ..

RYBY KAPR | Kapr na sardeli

POSTUP PŘÍPRAVY:Porce kapra osušit potřít z obou stran sardelovou pastou a obalit v hladké mouce (mouku nechat zaschnout)Kapří porce opečeme na oleji do zlatova a dáme do tepla.Do výpeku přidáme polevkovou lžíci másla a asi 10-15 min. na hrubo nasekaných ořechů (orechy nesmí zhořknout)Porce kapra posypeme restovanými ořechy zdobíme petrželkou a plátky citrónu.Přiloha vařené brambory. Dobrou chut.recept od : J. Horak ..

RYBY KAPR | KAPR NA PAPRICE (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle nebo sádle se zapění drobně nakrájená cibule, do toho se vloží nasolené kousky kapra, opekou po obou stranách, pak podlejí hovězí polévkou nebo uvařenou z hlavy a zbytků ryby a dusí do měkka. Maso se vyndá, šťáva zaleje kyselou smetanou, rozkvedlanou se lžící mouky a přidá se dle chuti sladké papriky, opražené na kousku másla, omáčka se povaří a buď to vleje na maso, nebo se kousky vloží do omáčky a nechá se až do podávání pod poklicí teple. ..

RYBY KAPR | PEČENÝ KAPR SE SLANINOU

INGREDIENCE: 1/2 kapra, 12 silnějších plátků anglické slaniny, sůl, citrónová šťáva, drcený kmín, grilovací kořeni, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu nakrájíme na širší porce, osolíme, pokapeme citrónem a necháme krátce odležet. Pak do rybí kůže uděláme několik zářezů, do nichž vložíme dílky slaniny. Rybu rozložíme do olejem vymaštěného pekáče, posypeme trochou kmínu a grilovacího koření, pokapeme olejem a dáme do rozehřáté trouby. Lehce osmahneme, mírně podlijeme horkou vodou a pečeme asi půl hodin ..

RYBY KAPR | KAPR S PARMAZÁNEM PO MAĎARSKU

INGREDIENCE: 1000 - 1500g kapra, 50-100g žampiónů, strouhaný parmazán, máslo, kmín, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a očištěného kapra rozpůlíme, každou půlku několikrát nakrojíme. Osolené porce dáme na máslem vymazanou pánev, přidáme na lístky nakrájené žampióny, posypeme kmínem a nastrouhaným parmazánem, poklademe kousky másla a upečeme. Posypeme petrželovou natí a podáváme s bramborem. ..

RYBY KAPR | KAPR NA MODRO III

INGREDIENCE: 1,5 kg kapra, sůl, 1/8 l octa, 1/2 celeru, 1 menší petržel, 1 mrkev, 100g cibule, 10 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, 1/2 bobkového listu, 150g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Do osolené vody dáme na kolečka pokrájenou zeleninu, celé koření a vaříme 20 minut. Rybu dáme na pekáček kůží nahoru a opatrně poléváme vařícím octem. Potom přidáme zeleninu. Vývar lijeme ze strany, abychom neporušili barvu kůže. Přikryjeme a vaříme asi 10 minut. Rybu vyndáme, ozdobíme zelenou petrželí a citrónem ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz