POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme to, co zabere nejvíc času: nádivku. Nakrájenou žemli namočíme v mléce, po chvíli vymačkáme; jemně nastrouhanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní vymačkanou žemli, osolíme, opepříme, dobře promícháme a dáme na pánev osmahnout na mírném ohni. Potom hranou ruky naklepeme tenké řízky z telecího masa a na každý dáme po jedné lžíci připravené nádivky: řízky stočíme, ovážeme nití a osolíme. V rozpáleném tuku je opečeme tak, že je vidličkou otáčíme, aby byly z ..
INGREDIENCE: 300g telecího masa, 1 lžíce oleje, 1 malá cibule, 1 mrkev, 100 g žampiónů, 1 velká paprika, 4 olivy, 2 1 lžíce rajčatového protlaku, 400g rajčat, 250g rýže, mletá paprika, mouka, sůl pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a žampióny nakrájíme na tenké plátky, stejně tak olivy a rajčata. Vyčištěnou papriku nakrájíme na tenké nudličky. Nakrájené maso osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na poloviční dávce tuku ope ..
INGREDIENCE: 400 g telecí plece, 1 vejce, 2 žemle, 100 g rajčatového protlaku, 100 g kořenové zeleniny, 50g cibule, 40 g hl. mouky, 70 g sádla, sůl, cukr, bobkový list, nové koření, pepř, tymián.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme společně s namočenou žemlí na masovém strojku, přidáme vejce, osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky (dva kusy na porci), které doměkka uvaříme ve slané vodě. Na kastrole v tuku usmažíme nakrájenou zeleninu a cibuli přidáme mouku zalijeme vývar ..
INGREDIENCE: 400g telecí kýty, 100g mletého telecího nebo hovězího masa, 100g vařeného uzeného hovězího jazyku, 2 vejce, 1 cibule, po 1 lžičce pokrájené kapie, mrkve, celeru, petržele, po 1 lžíci nasekané celerové natě a máty, 2 lžíce rostlinného másla, sůl, 1,5 kg brambor, 100 ml smetany, 1 lžíce nastrouhaného sýra, 1 žloutek.POSTUP PŘÍPRAVY: telecí kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky silné assi1 cm. Každý z obou stran naklepeme a posolíme. Mezitím si dáme uvařit 1 vejce natvrdo. Hovězí jazyk ..
INGREDIENCE: 4 telecí kotlety, sůl, mletý pepř, 60g másla, sardelová pasta, 1 stroužek česneku, l lžička sekané petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na grilu. mezitím utřeme máslo se sardelovou pastou, přidáme rozetřený česnek a petrželku. Vzniklou směs rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvarujeme kuličku, každou položíme na horkou kotletu a ihned podáváme. ..
INGREDEINCE: 500 g telecího masa z kýty, 40 g másla, 150 g tvarohu, 2 vejce, sůl, strouhaný muškátový oříšek, 100 g netučného měkkého salámu, 1 lžička sekané petrželky, hladká mouka, strouhanka na obalení, olej na smažení, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa osolíme a opečeme na másle z obou stran. Necháme je vychladnout na ploché míse a zatížíme je, aby zůstaly rovné, Po vychladnutí je nakrájíme na pruhy asi 6 cm dlouhé a 4 cm široké. Odřezky umeleme. Tvaroh utřeme se žloutkem, soli, špetko ..
INGREDIENCE: 500g telecí kýty, 50g másla, 1/8 I kyselé smetany. Nádivka: 50g nakrájené vařené šunky, 50g strouhaného parmazánu, 100g slaniny, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a naneseme na ně nádivku. Tu si připravíme tak, že šunku a sýr promícháme se žloutkem. Na nádivku položíme plátky slaniny, řízky zavineme, převážeme a necháme je dusit do světle hněda v másle. Pak podlijeme kyselou smetanou a omáčku necháme ještě krátce povařit. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané a osolené řízky vysoko potřeme umletým telecím masem, promíchaným se žampióny. Potom je stočíme, převážeme a dusíme na másle ve vlastní šťávě pod poklicí. Obložíme dušenými fazolovými lusky a vařeným, máslem omaštěným chřestem. ..
INGREDIENCE: 4 telecí řízky (každý 150g), 100g másla, trochu hladké mouky, bujónu, 100g vařené šunky, 100g zeleného hrášku z konzervy, 2 vejce, 1 lžíce másla, sůl, hlávkový salát, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky otřeme vlhkým plátnem, odblaníme a nařízneme několikrát na okrajích. Naklepáme je, osolíme a pomoučíme. Opečeme na másle po obou stranách 3 - 4 minuty, vyjmeme a vložíme do velmi teplé nádoby. Šťávu rozředíme bujónem a přelijeme ji přes maso. Již předtím rozpustíme na pánvičce máslo, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA