1.
SALATY
|
MUJ VANOCNI BRAMBOROVY SALAT ( Vaskuv )
Pomer surovin je dany mnozstvim, chuti a fantazii kdo jak chce mit salat chutove odlisny.
Behem tohoto procesu prubezne ochutnavam a podle chuti pridavam prislusne ingredience, az dospeji k finalnimu .....
2.
VEJCE
|
VEJCE VE STUTDENE OMACCE
POSTUP PRIPRAVY: Nejdrive si pripravime omacku: nakrajime nadrobno 1 cibuli, na ni navrsime 1 lzici horcice, 2 lzice oleje, 1 lzici krenu, lzici jemne sekane petrzelky, 4 lzice majonezy, 1/2 kavove lz .....
3.
ZAVAROVANI ZELENINA HOUBY
|
HOUBY V OCTE.
POSTUP PRIPRAVY: Do octa nakladame vsechny druhy jedlych hub, jsou-li mlade, tvrde a zdrave. Nejchutnejsi jsou ve smesi, kdy kazda houba ma jinou chut, barvu. Houby nakladame bud do octovych roztoku n .....
4.
STARE RECEPY
|
PIKANTNI HOVEZI ROSTENKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Rostenky se hodne naklepou, osoli, trochu opepri, po jedne strane obali v mouce a na omastku zprudka opecou po obou stranach na jinem kastrole zapeni se na omastku pokrajeni cibu .....
5.
RYBY RUZNE
|
LIN ZAPECENY V HORCICNE OMACCE
INGREDIENCE: l lin (asi l kg), 2 lzice citrónove stavy, l cibule, l mrkev, l pórek, l celer, sul, bily pepr, 1/8 l sucheho bileho vina, 50 g masla, 30 % mouky, 1/8 l mleka, 1-2 lzice sek .....
6.
SALATY
|
MAJOVKOVY SALAT S EMENTALEM A MAJONEZOU
INGREDIENCE: 400 g ciruvky majovky, 150 gementalu, 2 dl smetany, 2 zloutky, olej, horcice, okurky, mrkev, petrzelova nat, mlety pepr, sul.
POSTUP PRIPRAVY: Pokrajene houby udusime na oleji s .....
7.
OD BABICKY
|
BABICCINY VELIKONOCNI ZAVITKY
INGREDIENCE: 4 tenke hovezi platky, sul, pepr, plnotucna horcice, 8 zampionu, 4 male nozicky parku, 1 cibule, 4 platky slaniny, olej, 4 kulicky cerneho pepre, 300 ml vyvaru z kostky, 1 lzice hladke mo .....
8.
POMAZANKY
|
KREMOVA POMAZANKA S VEJCI
INGREDIENCE: 1 hrnek mleka, l lzice jemneho skrobu (Solamyl nebo Maizena), 2 lzice masla nebo pomazankoveho masla, l lzice horcice, 3 vejce varena natvrdo, 150 g sunkoveho salamu, 1 vetsi rajce,
2 k .....
9.
SALATY
|
SOCIALISTICKY VANOCNI VLASSKY SALAT
INGREDIENCE: Na ½ kg salatu: 175 g brambor, 114 g sunkoveho salamu, 45 g steril.okurek, 10 g steril.hrasku, 16 g celeru, 24 g mrkve, 10 g pln.horcice, 0,25 g ml. Pepre, 7,5g octu, 2,5 g wo .....
10.
OMACKY
|
OMACKA SOLFERINO
INGREDIENCE: 100 g kecupu, l lzice cerveneho vina, 3 lzice oleje, 3 lzice horcice, l lzice nadrobno pokrajene cibule, trochu sardelove pasty, sul, pepr, cukr podle chuti.
POSTUP PRIPRAVY: Kecup rozsl .....
11.
OMACKY
|
STUDENA OMACKA Z JARNICH BYLINEK
INGREDIENCE: 2 salky sekanych nati (pazitky, mlade koprivy, libecek, petrzelka, rericha, stovik),
4 vejce, l dl oleje, l lzicka horcice, worcester, l lzicka cukru, pepr, sul.
POSTUP PRIPRAVY: Vejce .....
12.
OMACKY
|
TATARSKA OMACKA III
INGREDIENCE: 150 s majonezy, l mala cibulka (salotku), l lzice posekanych kaparu, 3 mensi sladkokysele okurky, po lzici jemne nasekane pazitky a petrzelky, snitka estragonu, l lzice horcice.
POSTUP P .....
13.
SALATY
|
SALAT S RYBI KONZERVOU
INGREDIENCE: 1 mala sklenice sterilovanych fazolek (300 g), zalivka z 2 lzic oleje, l lzice plnotucne horcice, 2 lzice citronove stavy a oleje z rybicek, 2 vejce uvarena natvrdo, l uvarena mrkev, l ci .....
14.
HOVEZI PREDNI ZADNI
|
HOVEZI ROLADA S TVARUZKY
INGREDIENCE: 1/2 cervene papriky, ½ zlute papriky, rostlinny olej, 700 g hoveziho masa, sul, ml. Pepr, 2 lzice plnotucne horcice, 4 platky anglicke slaniny, 4 tisinky olomouckych tvaruzku, zele .....
15.
POMAZANKY
|
POMAZANKA ZE ZBYLEHO VARENEHO MASA
INGREDIENCE: 150 g zbyleho vareneho masa, 2 lzice jemne pokrajene zelene papriky, 1 rajce, l vejce, l lzicka plnotucne horcice, 50 g majolky, 50 g mekkeho tvarohu, citronova stava, sul.
POSTUP PRIPRA .....
16.
POMAZANKY
|
POMAZANKA ZE ZBYTKU PECENE
INGREDIENCE: 200 g peceneho bucku nebo jiny zbytek peceneho veproveho masa, sul, pepr,
2 strouzky cesneku, 1/2 lzicky papriky, 1 lzice horcice, l zelena paprika, 1 cibulka, 3 lzice sadla.
POSTUP PR .....
17.
ZELENINA
|
ZIMNI ZELENINOVY GULAS
INGREDIENCE: 2 cibule, nasekane nadrobno, 2 rapikate celery, nasekane na male kousky, 2 lzice olivoveho oleje, 2 stredni mrkve, nakrajene na mensi kostky, 2 lzice petrzele, nakrajene nadrobno, 2 velke .....
18.
POMAZANKY
|
HERMELINOVA POMAZANKA II
INGREDIENCE: 2 syry Hermelin, 200 g mekkeho salamu, 3 vejce varena natvrdo, l cibule,
100 g majolky, l lzicka horcice, sul, spetka pepre, kelimek slehacky.
POSTUP PRIPRAVY: Vychlazene hermeliny nas .....
19.
POMAZANKY
|
DABELSKA POMAZANKA
INGREDIENCE: 1 maslovy syr, 100 g salamu, l lzice horcice, 2 lzice majonezy, feferonky, sul, pepr.
POSTUP PRIPRAVY: Syr rozetreme s rozsekanym salamem a horcici, okorenime a pridame majonezu. Pomazan .....
20.
MOUCNIKY SLANE
|
PROVENSALSKA PIZZA
INGREDIENCE: Zakladni testo na pizzu I az VIII, 100 g uzeneho masa, 2 papriky, l maly porek, 2 cibule, 3 rajcata, 150 g strouhaneho syra, 5 lzic rajcatoveho protlaku, l lzice horcice, olej.
POSTUP PR .....
21.
RYBY KAPR
|
KAPR S HORCICI V SYROVEM TESTICKU (Od Marty)
INGREDIENCE: 6 porci kapra, 1 lzice plnotucne horcice, 2 strouzky cesneku, sul, 4 vejce, 100 g tvrdeho syra, 2 lzice hladke mouky do testicka, trochu hladke mouky na obaleni, olej na smazeni.
POSTU .....
22.
VEJCE
|
CINSKA NAKLADANA VEJCE
INGREDIENCE: 8 vajec, velmi silny vyvar tmaveho caje. Na oblohu: sladkokysele (i cerstve) okurky, rajcata, papriky, hlavkovy salat, horcice, tatarka, kysane zeli, strouhany kren apod.
POSTUP PRIPRAVY .....
23.
SALATY
|
VAJICKOVY SALAT
INGREDIENCE: 6 vajec uvarenych natvrdo, 2 brambory uvarene ve slupce a oloupane, 3 sterilovane sladkokysele okurky, 7 cibulek salotek sterilovanych nebo podusenych nebo l velka cibule podusena na lzic .....
24.
POMAZANKY
|
MRKVOVA POMAZANKA SE SALAMEM
INGREDIENCE: 4 mrkve, 2 smetanove kremove syry, 150 g majonezy, 150 g mekkeho salamu, l mensi celer, l cibule, l lzicka horcice, pazitka, sul.
POSTUP PRIPRAVY: Mrkev a celer ocistime a kratce povarim .....
25.
STARE RECEPY
|
JEEDNODUCHA MAJONEZA VARENA (Recepty z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: 2 zloutky se dobre utrou v porcelanove misce a po kapkach se pridava za staleho treni ¼ l stolniho oleje, dle chuti citronove stavy nebo octa. Osoli se a tre nebo sleha, az to .....
26.
STARE RECEPY
|
UPRAVENA PASTIKA KUPOVANA (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Kupovana jatrova pastika muze se ruznymi prisadami zlepsit. Okuskem husiho nebo veproveho sadla, lzickou horcice, strouhanou cibulkou, jemne sekanymi vejci nebo kapary. Tak nejen poma .....
27.
SYRY
|
TVARUZKY V PIVU
INGREDIENCE: 250 g tvaruzku, 1 cibule, 3 dl piva, cesnek podle chuti, sul, horcice, kmin, ml. paprika.
POSTUP PRIPRVY: Tvaruzky nakrajime na kousky, cibuli na platky a cesnek na tenke platky. Vse p .....
28.
POMAZANKY
|
JARNI POMAZANKA S VEJCI.
INGREDIENCE: svazek redkvicek, 50 g mekkeho salamu, l lzicka horcice, 3 vejce varena natvrdot l lzicka citronove stavy, 2 lzice majolky, sul, pepr
POSTUP PRIPRAVY: Redkvicky omyjeme, korinek a chrast .....
29.
POMAZANKY
|
POMAZANKA Z LANCMITU
INGREDIENCE: 1 konzerva lancmitu, 3 dl sladke smetany (nebo slehacky), l teleci parek nebo
100 g sunky, l lzicka francouzske horcice, vetsi spetka ostre papriky nebo cili
POSTUP PRIPRAVY: Maso z ko .....
30.
SALATY
|
ANGLICKY RYBI SALAT
INGREDIENCE: 2 matjesy, l cibule, 70 g strouhaneho krenu, 2 zloutky, l lzice horcice, 1/4 l kysele smetany, citronova stava, l lzice nasekane petrzelky, 4 redkvicky, pepr, sul, worcester.
POSTUP PRIP .....
INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...
Celý receptINGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...
Celý receptINGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...
Celý receptINGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...
Celý receptINGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...
Celý receptINGREDIENCE: 2 kostky zeleninového vývaru, 200 g vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ ...
Celý recept
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA