1.  ZAVAROVANI ZELENINA HOUBY | HOUBY V OCTE. POSTUP PRIPRAVY: Do octa nakladame vsechny druhy jedlych hub, jsou-li mlade, tvrde a zdrave. Nejchutnejsi jsou ve smesi, kdy kazda houba ma jinou chut, barvu. Houby nakladame bud do octovych roztoku n .....


2.  STARE RECEPY | PIKANTNI HOVEZI ROSTENKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Rostenky se hodne naklepou, osoli, trochu opepri, po jedne strane obali v mouce a na omastku zprudka opecou po obou stranach na jinem kastrole zapeni se na omastku pokrajeni cibu .....


3.  RYBY RUZNE | LIN ZAPECENY V HORCICNE OMACCE INGREDIENCE: l lin (asi l kg), 2 lzice citrónove stavy, l cibule, l mrkev, l pórek, l celer, sul, bily pepr, 1/8 l sucheho bileho vina, 50 g masla, 30 % mouky, 1/8 l mleka, 1-2 lzice sek .....


4.  SALATY | MAJOVKOVY SALAT S EMENTALEM A MAJONEZOU INGREDIENCE: 400 g ciruvky majovky, 150 gementalu, 2 dl smetany, 2 zloutky, olej, horcice, okurky, mrkev, petrzelova nat, mlety pepr, sul. ​POSTUP PRIPRAVY: Pokrajene houby udusime na oleji s .....


5.  OD BABICKY | BABICCINY VELIKONOCNI ZAVITKY INGREDIENCE: 4 tenke hovezi platky, sul, pepr, plnotucna horcice, 8 zampionu, 4 male nozicky parku, 1 cibule, 4 platky slaniny, olej, 4 kulicky cerneho pepre, 300 ml vyvaru z kostky, 1 lzice hladke mo .....


6.  POMAZANKY | KREMOVA POMAZANKA S VEJCI INGREDIENCE: 1 hrnek mleka, l lzice jemneho skrobu (Solamyl nebo Maizena), 2 lzice masla nebo pomazankoveho masla, l lzice horcice, 3 vejce varena natvrdo, 150 g sunkoveho salamu, 1 vetsi rajce, 2 k .....


7.  SALATY | SOCIALISTICKY VANOCNI VLASSKY SALAT INGREDIENCE: Na ½ kg salatu: 175 g brambor, 114 g sunkoveho salamu, 45 g steril.okurek, 10 g steril.hrasku, 16 g celeru, 24 g mrkve, 10 g pln.horcice, 0,25 g ml. Pepre, 7,5g octu, 2,5 g wo .....


8.  OMACKY | OMACKA SOLFERINO INGREDIENCE: 100 g kecupu, l lzice cerveneho vina, 3 lzice oleje, 3 lzice horcice, l lzice nadrobno pokrajene cibule, trochu sardelove pasty, sul, pepr, cukr podle chuti. POSTUP PRIPRAVY: Kecup rozsl .....


9.  OMACKY | STUDENA OMACKA Z JARNICH BYLINEK INGREDIENCE: 2 salky sekanych nati (pazitky, mlade koprivy, libecek, petrzelka, rericha, stovik), 4 vejce, l dl oleje, l lzicka horcice, worcester, l lzicka cukru, pepr, sul. POSTUP PRIPRAVY: Vejce .....


10.  OMACKY | TATARSKA OMACKA III INGREDIENCE: 150 s majonezy, l mala cibulka (salotku), l lzice posekanych kaparu, 3 mensi sladkokysele okurky, po lzici jemne nasekane pazitky a petrzelky, snitka estragonu, l lzice horcice. POSTUP P .....


11.  SALATY | SALAT S RYBI KONZERVOU INGREDIENCE: 1 mala sklenice sterilovanych fazolek (300 g), zalivka z 2 lzic oleje, l lzice plnotucne horcice, 2 lzice citronove stavy a oleje z rybicek, 2 vejce uvarena natvrdo, l uvarena mrkev, l ci .....


12.  HOVEZI PREDNI ZADNI | HOVEZI ROLADA S TVARUZKY INGREDIENCE: 1/2 cervene papriky, ½ zlute papriky, rostlinny olej, 700 g hoveziho masa, sul, ml. Pepr, 2 lzice plnotucne horcice, 4 platky anglicke slaniny, 4 tisinky olomouckych tvaruzku, zele .....


13.  POMAZANKY | POMAZANKA ZE ZBYLEHO VARENEHO MASA INGREDIENCE: 150 g zbyleho vareneho masa, 2 lzice jemne pokrajene zelene papriky, 1 rajce, l vejce, l lzicka plnotucne horcice, 50 g majolky, 50 g mekkeho tvarohu, citronova stava, sul. POSTUP PRIPRA .....


14.  POMAZANKY | POMAZANKA ZE ZBYTKU PECENE INGREDIENCE: 200 g peceneho bucku nebo jiny zbytek peceneho veproveho masa, sul, pepr, 2 strouzky cesneku, 1/2 lzicky papriky, 1 lzice horcice, l zelena paprika, 1 cibulka, 3 lzice sadla. POSTUP PR .....


15.  ZELENINA | ZIMNI ZELENINOVY GULAS INGREDIENCE: 2 cibule, nasekane nadrobno, 2 rapikate celery, nasekane na male kousky, 2 lzice olivoveho oleje, 2 stredni mrkve, nakrajene na mensi kostky, 2 lzice petrzele, nakrajene nadrobno, 2 velke .....


16.  POMAZANKY | HERMELINOVA POMAZANKA II INGREDIENCE: 2 syry Hermelin, 200 g mekkeho salamu, 3 vejce varena natvrdo, l cibule, 100 g majolky, l lzicka horcice, sul, spetka pepre, kelimek slehacky. POSTUP PRIPRAVY: Vychlazene hermeliny nas .....


17.  POMAZANKY | DABELSKA POMAZANKA INGREDIENCE: 1 maslovy syr, 100 g salamu, l lzice horcice, 2 lzice majonezy, feferonky, sul, pepr. POSTUP PRIPRAVY: Syr rozetreme s rozsekanym salamem a horcici, okorenime a pridame majonezu. Pomazan .....


18.  MOUCNIKY SLANE | PROVENSALSKA PIZZA INGREDIENCE: Zakladni testo na pizzu I az VIII, 100 g uzeneho masa, 2 papriky, l maly porek, 2 cibule, 3 rajcata, 150 g strouhaneho syra, 5 lzic rajcatoveho protlaku, l lzice horcice, olej. POSTUP PR .....


19.  RYBY KAPR | KAPR S HORCICI V SYROVEM TESTICKU (Od Marty) INGREDIENCE: 6 porci kapra, 1 lzice plnotucne horcice, 2 strouzky cesneku, sul, 4 vejce, 100 g tvrdeho syra, 2 lzice hladke mouky do testicka, trochu hladke mouky na obaleni, olej na smazeni. POSTU .....


20.  SALATY | MUJ VANOCNI BRAMBOROVY SALAT ( Vaskuv ) Pomer surovin je dany mnozstvim, chuti a fantazii kdo jak chce mit salat chutove odlisny. Behem tohoto procesu prubezne ochutnavam a podle chuti pridavam prislusne ingredience, az dospeji k finalnimu .....


21.  VEJCE | CINSKA NAKLADANA VEJCE INGREDIENCE: 8 vajec, velmi silny vyvar tmaveho caje. Na oblohu: sladkokysele (i cerstve) okurky, rajcata, papriky, hlavkovy salat, horcice, tatarka, kysane zeli, strouhany kren apod. POSTUP PRIPRAVY .....


22.  SALATY | VAJICKOVY SALAT INGREDIENCE: 6 vajec uvarenych natvrdo, 2 brambory uvarene ve slupce a oloupane, 3 sterilovane sladkokysele okurky, 7 cibulek salotek sterilovanych nebo podusenych nebo l velka cibule podusena na lzic .....


23.  POMAZANKY | MRKVOVA POMAZANKA SE SALAMEM INGREDIENCE: 4 mrkve, 2 smetanove kremove syry, 150 g majonezy, 150 g mekkeho salamu, l mensi celer, l cibule, l lzicka horcice, pazitka, sul. POSTUP PRIPRAVY: Mrkev a celer ocistime a kratce povarim .....


24.  STARE RECEPY | JEEDNODUCHA MAJONEZA VARENA (Recepty z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 2 zloutky se dobre utrou v porcelanove misce a po kapkach se pridava za staleho treni ¼ l stolniho oleje, dle chuti citronove stavy nebo octa. Osoli se a tre nebo sleha, az to .....


25.  STARE RECEPY | UPRAVENA PASTIKA KUPOVANA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Kupovana jatrova pastika muze se ruznymi prisadami zlepsit. Okuskem husiho nebo veproveho sadla, lzickou horcice, strouhanou cibulkou, jemne sekanymi vejci nebo kapary. Tak nejen poma .....


26.  SYRY | TVARUZKY V PIVU INGREDIENCE: 250 g tvaruzku, 1 cibule, 3 dl piva, cesnek podle chuti, sul, horcice, kmin, ml. paprika. POSTUP PRIPRVY: Tvaruzky nakrajime na kousky, cibuli na platky a cesnek na tenke platky. Vse p .....


27.  POMAZANKY | JARNI POMAZANKA S VEJCI. INGREDIENCE: svazek redkvicek, 50 g mekkeho salamu, l lzicka horcice, 3 vejce varena natvrdot l lzicka citronove stavy, 2 lzice majolky, sul, pepr POSTUP PRIPRAVY: Redkvicky omyjeme, korinek a chrast .....


28.  POMAZANKY | POMAZANKA Z LANCMITU INGREDIENCE: 1 konzerva lancmitu, 3 dl sladke smetany (nebo slehacky), l teleci parek nebo 100 g sunky, l lzicka francouzske horcice, vetsi spetka ostre papriky nebo cili POSTUP PRIPRAVY: Maso z ko .....


29.  SALATY | ANGLICKY RYBI SALAT INGREDIENCE: 2 matjesy, l cibule, 70 g strouhaneho krenu, 2 zloutky, l lzice horcice, 1/4 l kysele smetany, citronova stava, l lzice nasekane petrzelky, 4 redkvicky, pepr, sul, worcester. POSTUP PRIP .....


30.  POMAZANKY | SKVARKOVA POMAZANKA INGREDIENCE: 2 kg skvarku, 1 kg syrove veprove plece, 3 cibule, 2 lzice sadla, 10 vajec, 200 kelimek plnotucne horcice, 4 feferonky nebo lzicka ostre papriky (neni vsak nezbytna), 3 sklenice 0,7 l zel .....


Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz