1.  OD BABICKY | BABICCINY VELIKONOCNI ZAVITKY INGREDIENCE: 4 tenke hovezi platky, sul, pepr, plnotucna horcice, 8 zampionu, 4 male nozicky parku, 1 cibule, 4 platky slaniny, olej, 4 kulicky cerneho pepre, 300 ml vyvaru z kostky, 1 lzice hladke mo .....


2.  POMAZANKY | KREMOVA POMAZANKA S VEJCI INGREDIENCE: 1 hrnek mleka, l lzice jemneho skrobu (Solamyl nebo Maizena), 2 lzice masla nebo pomazankoveho masla, l lzice horcice, 3 vejce varena natvrdo, 150 g sunkoveho salamu, 1 vetsi rajce, 2 k .....


3.  SALATY | SOCIALISTICKY VANOCNI VLASSKY SALAT INGREDIENCE: Na ½ kg salatu: 175 g brambor, 114 g sunkoveho salamu, 45 g steril.okurek, 10 g steril.hrasku, 16 g celeru, 24 g mrkve, 10 g pln.horcice, 0,25 g ml. Pepre, 7,5g octu, 2,5 g wo .....


4.  OMACKY | OMACKA SOLFERINO INGREDIENCE: 100 g kecupu, l lzice cerveneho vina, 3 lzice oleje, 3 lzice horcice, l lzice nadrobno pokrajene cibule, trochu sardelove pasty, sul, pepr, cukr podle chuti. POSTUP PRIPRAVY: Kecup rozsl .....


5.  OMACKY | STUDENA OMACKA Z JARNICH BYLINEK INGREDIENCE: 2 salky sekanych nati (pazitky, mlade koprivy, libecek, petrzelka, rericha, stovik), 4 vejce, l dl oleje, l lzicka horcice, worcester, l lzicka cukru, pepr, sul. POSTUP PRIPRAVY: Vejce .....


6.  OMACKY | TATARSKA OMACKA III INGREDIENCE: 150 s majonezy, l mala cibulka (salotku), l lzice posekanych kaparu, 3 mensi sladkokysele okurky, po lzici jemne nasekane pazitky a petrzelky, snitka estragonu, l lzice horcice. POSTUP P .....


7.  SALATY | SALAT S RYBI KONZERVOU INGREDIENCE: 1 mala sklenice sterilovanych fazolek (300 g), zalivka z 2 lzic oleje, l lzice plnotucne horcice, 2 lzice citronove stavy a oleje z rybicek, 2 vejce uvarena natvrdo, l uvarena mrkev, l ci .....


8.  HOVEZI PREDNI ZADNI | HOVEZI ROLADA S TVARUZKY INGREDIENCE: 1/2 cervene papriky, ½ zlute papriky, rostlinny olej, 700 g hoveziho masa, sul, ml. Pepr, 2 lzice plnotucne horcice, 4 platky anglicke slaniny, 4 tisinky olomouckych tvaruzku, zele .....


9.  POMAZANKY | POMAZANKA ZE ZBYLEHO VARENEHO MASA INGREDIENCE: 150 g zbyleho vareneho masa, 2 lzice jemne pokrajene zelene papriky, 1 rajce, l vejce, l lzicka plnotucne horcice, 50 g majolky, 50 g mekkeho tvarohu, citronova stava, sul. POSTUP PRIPRA .....


10.  POMAZANKY | POMAZANKA ZE ZBYTKU PECENE INGREDIENCE: 200 g peceneho bucku nebo jiny zbytek peceneho veproveho masa, sul, pepr, 2 strouzky cesneku, 1/2 lzicky papriky, 1 lzice horcice, l zelena paprika, 1 cibulka, 3 lzice sadla. POSTUP PR .....


11.  ZELENINA | ZIMNI ZELENINOVY GULAS INGREDIENCE: 2 cibule, nasekane nadrobno, 2 rapikate celery, nasekane na male kousky, 2 lzice olivoveho oleje, 2 stredni mrkve, nakrajene na mensi kostky, 2 lzice petrzele, nakrajene nadrobno, 2 velke .....


12.  POMAZANKY | HERMELINOVA POMAZANKA II INGREDIENCE: 2 syry Hermelin, 200 g mekkeho salamu, 3 vejce varena natvrdo, l cibule, 100 g majolky, l lzicka horcice, sul, spetka pepre, kelimek slehacky. POSTUP PRIPRAVY: Vychlazene hermeliny nas .....


13.  POMAZANKY | DABELSKA POMAZANKA INGREDIENCE: 1 maslovy syr, 100 g salamu, l lzice horcice, 2 lzice majonezy, feferonky, sul, pepr. POSTUP PRIPRAVY: Syr rozetreme s rozsekanym salamem a horcici, okorenime a pridame majonezu. Pomazan .....


14.  MOUCNIKY SLANE | PROVENSALSKA PIZZA INGREDIENCE: Zakladni testo na pizzu I az VIII, 100 g uzeneho masa, 2 papriky, l maly porek, 2 cibule, 3 rajcata, 150 g strouhaneho syra, 5 lzic rajcatoveho protlaku, l lzice horcice, olej. POSTUP PR .....


15.  RYBY KAPR | KAPR S HORCICI V SYROVEM TESTICKU (Od Marty) INGREDIENCE: 6 porci kapra, 1 lzice plnotucne horcice, 2 strouzky cesneku, sul, 4 vejce, 100 g tvrdeho syra, 2 lzice hladke mouky do testicka, trochu hladke mouky na obaleni, olej na smazeni. POSTU .....


16.  SALATY | MUJ VANOCNI BRAMBOROVY SALAT ( Vaskuv ) Pomer surovin je dany mnozstvim, chuti a fantazii kdo jak chce mit salat chutove odlisny. Behem tohoto procesu prubezne ochutnavam a podle chuti pridavam prislusne ingredience, az dospeji k finalnimu .....


17.  VEJCE | CINSKA NAKLADANA VEJCE INGREDIENCE: 8 vajec, velmi silny vyvar tmaveho caje. Na oblohu: sladkokysele (i cerstve) okurky, rajcata, papriky, hlavkovy salat, horcice, tatarka, kysane zeli, strouhany kren apod. POSTUP PRIPRAVY .....


18.  SALATY | VAJICKOVY SALAT INGREDIENCE: 6 vajec uvarenych natvrdo, 2 brambory uvarene ve slupce a oloupane, 3 sterilovane sladkokysele okurky, 7 cibulek salotek sterilovanych nebo podusenych nebo l velka cibule podusena na lzic .....


19.  POMAZANKY | MRKVOVA POMAZANKA SE SALAMEM INGREDIENCE: 4 mrkve, 2 smetanove kremove syry, 150 g majonezy, 150 g mekkeho salamu, l mensi celer, l cibule, l lzicka horcice, pazitka, sul. POSTUP PRIPRAVY: Mrkev a celer ocistime a kratce povarim .....


20.  STARE RECEPY | JEEDNODUCHA MAJONEZA VARENA (Recepty z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 2 zloutky se dobre utrou v porcelanove misce a po kapkach se pridava za staleho treni ¼ l stolniho oleje, dle chuti citronove stavy nebo octa. Osoli se a tre nebo sleha, az to .....


21.  STARE RECEPY | UPRAVENA PASTIKA KUPOVANA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Kupovana jatrova pastika muze se ruznymi prisadami zlepsit. Okuskem husiho nebo veproveho sadla, lzickou horcice, strouhanou cibulkou, jemne sekanymi vejci nebo kapary. Tak nejen poma .....


22.  SYRY | TVARUZKY V PIVU INGREDIENCE: 250 g tvaruzku, 1 cibule, 3 dl piva, cesnek podle chuti, sul, horcice, kmin, ml. paprika. POSTUP PRIPRVY: Tvaruzky nakrajime na kousky, cibuli na platky a cesnek na tenke platky. Vse p .....


23.  POMAZANKY | JARNI POMAZANKA S VEJCI. INGREDIENCE: svazek redkvicek, 50 g mekkeho salamu, l lzicka horcice, 3 vejce varena natvrdot l lzicka citronove stavy, 2 lzice majolky, sul, pepr POSTUP PRIPRAVY: Redkvicky omyjeme, korinek a chrast .....


24.  POMAZANKY | POMAZANKA Z LANCMITU INGREDIENCE: 1 konzerva lancmitu, 3 dl sladke smetany (nebo slehacky), l teleci parek nebo 100 g sunky, l lzicka francouzske horcice, vetsi spetka ostre papriky nebo cili POSTUP PRIPRAVY: Maso z ko .....


25.  SALATY | ANGLICKY RYBI SALAT INGREDIENCE: 2 matjesy, l cibule, 70 g strouhaneho krenu, 2 zloutky, l lzice horcice, 1/4 l kysele smetany, citronova stava, l lzice nasekane petrzelky, 4 redkvicky, pepr, sul, worcester. POSTUP PRIP .....


26.  POMAZANKY | SKVARKOVA POMAZANKA INGREDIENCE: 2 kg skvarku, 1 kg syrove veprove plece, 3 cibule, 2 lzice sadla, 10 vajec, 200 kelimek plnotucne horcice, 4 feferonky nebo lzicka ostre papriky (neni vsak nezbytna), 3 sklenice 0,7 l zel .....


27.  VEPROVE KOTLETA | KOTLETY NA HOUBACH. INGREDIENCE: 4 vetsi veprove kotlety, 1 cibule, 2 lzice masla, 1 dl bileho vina, 2 lzice hl. mouky, 2 dl smetany, 1 lzicka horcice, 2 lzice mleka, talirek cerstvych hub, sul, pepr, trochu cukru, 1 l .....


28.  VEPROVE KOTLETA | KOTLETY S HORCICI A CIBULI INGREDIENCE: 4 veprove kotlety, 1 cibule, olej, horcice, pazitka, pepr, sul. POSTUP PRIPRAVY: Ocistene a vykostene maso naklepeme, kraje narizneme a maso potreme olejem. Grilujeme z kazde strany asi .....


29.  HOUBY | HOUBOVA SMES NA TOPINKY INGREDIENCE: 400 g cerstvych hub, 200 g papriky, 150 g rajcat, 150 g cibule, 1 palicka cesneku, 2 lzice kecupu, 2 lzice sójove omacky, 2 lzice horcice, 1 kostka masoxu, 200 g sunky, 2 lzice sad .....


30.  HOVEZI PREDNI ZADNI | SVICKOVA NA SMETANE III INGREDIENCE: 1000 g hoveziho zadniho masa, 80 g masla, 40 g petrzele, 40 g mrkve, 60 g celeru, 60 g cibule, 60 g tuku, 100 g anglicke slaniny, 250 g 33 % sladke smetany, 3 dl mleka, 4 zrnka celeho pep .....


Nejnovější na xkuchtik.cz

TVAROHOVÁ POMAZÁNKA ..

INGREDIENCE: 1/2 kostky tvarohu nebo kostka sýra žervé, malý kelímek bílého jogurtu, 200 g šunky (nebo šunkového salámu), 1 malá cibulka, malý strouže ...

Read More

TELECÍ HRUDÍ SE ZELE ..

POSTUP PŘÍPRAVY:  Na kastrole se rozškvaří na kostky krájená slanina, přidá se kousek másla a nakrájená cibule, celer, mrkev a petržel po přiměře ...

Read More

BRAMBOROVÉ BUCHTIČKY ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Z 250 g polohrubé mouky, 20 g kvasnic, 1/8 l mléka, 1 lžíce cukru, 1 vejce, 20 g másla, dle potřeby soli a 500 g strouhaných vař ...

Read More

SKLENĚNÁ LIDOVĚ ČESK ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do slané vody se dá vařit hrst spařených trhaných krupek, když jsou napolo měkké, přidají se asi 4 větší brambory pokrájené na kostky ...

Read More

TYČINKY S PARMAZÁNEM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 150 g hladké mouky, 100 g strouhaného parmazánu (může být též ementál nebo oštěpek, 60 g másla, 6 lžic kysané smetany, podmáslí nebo ...

Read More

RUSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso z kýty nebo plece, opláchneme, naklepeme, protáhneme slaninou na proužky nakrájenou, osolíme a slabě opepříme. Nejdříve ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz