1.  SPECIALITY DRUBEZ | HUSI PRSA A STEHNA PO STAROCESKU INGREDIENCE: Husi prsa a stehna, 6 strouzku cesneku, sul, ml. zazvor, husi sadlo, 1 cibule, nekolik kulicek pepre a noveho koreni. ​POSTUP PRIPRAVY: Ocistene porce husy proklinkujeme oloupany .....


2.  OD BABICKY | BABICCINY VELIKONOCNI ZAVITKY INGREDIENCE: 4 tenke hovezi platky, sul, pepr, plnotucna horcice, 8 zampionu, 4 male nozicky parku, 1 cibule, 4 platky slaniny, olej, 4 kulicky cerneho pepre, 300 ml vyvaru z kostky, 1 lzice hladke mo .....


3.  ZELENINA | RYCHLE PATIZONOVE PYRE INGREDIENCE: 3/4 kg patizonu, 20 g cukru, 1/2 lzicky soli, l lzice octa, stava z l citronu, spetka tluceneho kminu, 20 g masla. POSTUP PRIPRAVY: Patizon oloupeme, zbavime jader, rozctvrtime a dame va .....


4.  HOVEZI ROSTENKY | PLNENA HOVEZI PECENE (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. Pekny kus hoveziho masa, nejlepe z nizkeho boku, se zbavi kosti, rozrizne na tenky plat, osoli a naklepe. Umele se po kousku veproveho a uzeneho masa, prida vajicko, strouhana .....


5.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP S JABLKY INGREDIENCE: 250 g brambor, 50 g krupice, 200 g jablk, 10 g masla, sul. POSTUP PRIPRAVY: Uvarene brambory nastrouhame, mirne osolime, smichame s krupici a drobne nakrajenymi jablky a dame do maslem v .....


6.  STARE RECEPY | KVETAKOVE SMAZENKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Ne zcela do mekka uvareny kvetak se najemno useka, prida se k huste kasi z ovesnych vlocek a mleka, treba suseneho, osmazena cibulka, cesnek, pepr, podle potreby soli, .....


7.  STARE RECEPY | BRAMBOROVY NAKYP (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: I. 150 g cukru se utre se 3 zloutky, prida 150 g strouhanych studenych brambor, lzicka kakaa, z 3 bilku snih se 60 g orechu. Pece se ½ hodiny, vychladly plni marmeladou, t .....


8.  DRUBEZ KACHNA | KACHNA PO CINSKU INGREDIENCE: 500g kachniho masa, 2 vejce, 2 lzice bramborove moucky, 1 mensi hlavky zeli, 2 lzice cerveneho vina, 2 lzice vorcestru, 2 lzice polevkoveho koreni Vitana, 1 lzicky koreni kari, 1 lzicky k .....


9.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP S BYLINKAMI INGREDIENCE: 2 celozrnne housky, 100 ml mleka, 300g brambor, 2 lzice michane mouky, 2 vejce, sul, 3lzice nakrajenych rostlinnych nati, 3 lzice strouhaneho syra, pripadne 1 lzice suseneho drozdi. POST .....


10.  STARE RECEPY | PECENA KRMENA HUSA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Vecer pred pecenimi odlezela husa se omyje, nasoli a okminuje. Na pekac se da nakrajene prsni sadlo, vyjmute z husy po vykuchani, ktere se ovsem muze i drive vyskvarit. Ale skvar .....


11.  HOVEZI SVICKOVA | ROSTBIF III INGREDIENCE: 800 g hoveziho ze svickove, sul, mlety pepr, 8 lzic oleje, vyvar z kosti, 15 g masla. POSTUP PRIPRAVY: Nekolik dnu odlezele maso osolime, opeprime a na rozehratem oleji za staleho poleva .....


12.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP S UZENINOU INGREDIENCE: 600g brambor, 3 cibule, 2 lzice preskvareneho masla, 400g liboveho salamu, 1/8 l rajcatove stavy, sul, ml. bily pepr, 100g ulezele goudy, 1 lzicka suseneho rozmarynu, tuk do formy POSTUP .....


13.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP INGREDIENCE: 750g brambor, sul, 100g syra gouda, 2 zloutky, 2 kelimky (po 150g) kysane smetany, bily pepr, str. muskatovy orisek, 3 stonky porku, 200g zampionu, 50g sekanych liskovych orisku. POSTUP .....


14.  PRILOHY | HANACKY KREN (Recepty z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Uvarene moucne brambory se oloupaji, protlaci sitem, smichaji se strouhanym krenem, osoli, okyseli octem a zredi polevkou nebo horkou vodou s polevkovym korenim tak, aby bramborovy .....


15.  BRAMBORY | BRAMBOROVY TOC INGREDIENCE: asi 1 kg syrovych brambor, 1 l mleka, sul, 5 lzic skvarku, mlety pepr, 3 strouzky cesneku, majoranka, asi 5 lzic strouhanky, hruba mouka, sadlo nu vymazani, 400 g kyseleho zeli.POSTUP PRI .....


16.  BRAMBORY | BRAMBOROVY KOTLIK S PORKEM – Francie INGREDIENCE: 4 lzice oleje, 5-6 porku, 1,5 kg brambor, sul, mlety pepr, 400 g tvrdeho syra, muskatovy orisek, 200 ml kysane smetany, 100 g masla.POSTUP PRIPRAVY: Do kotliku nebo zapekaci misky dame ol .....


17.  DRUBEZ KACHNA | SILVESTROVSKA KACHNA NA MEDU A VINE INGREDIENCE: 1 kachna, 50 g soli, 30 g pepre, 1 hrst tymianu, 2 spetky kminu, 300 ml cerveneho vina, 200 ml vody, 100 g medu. Dusene cervene zeli: 1 mala hlavka cerveneho zeli, 100 g cibule, 200 g jab .....


18.  RYBY KAPR | KAPRI HRANOLKY INGREDIENCE: 600 g filetu z kapra, 4 vejce, 2–3 strouzky cesneku utreneho se soli, hrst nasekaneho libecku, sul, pepr, 200 g hladke mouky na obaleni, sladka mleta paprika, olej na smazeni. PO .....


19.  RYBY KAPR | KAPRI KROKETY Nahrada za klasickeho kapra (je to bez kosti). INGREDIENCE: Kapr (cca1kg), 2 housky, 200 ml mleka, 2 vejce, sul, spetka muskatoveho kvetu, olej. POSTUP PRIPRAVY: Podusene rybi maso zbavene kuze a .....


20.  SALATY | VANOCNI BRAMBOROVY SALAT (Od Erziky z Kosic) INGREDIENCE: Brambory uvarime ve slupce, muzeme do vody dat asi 2 kavove lzicky soli. Nez se brambory uvari, tak si pripravime prisady, ktere se budou davat do bramboroveho salatu. Uvarime si natvrdo .....


21.  RYBY KAPR | NADIVANY KAPR (Od Jarinky) INGREDIENCE: Kapr, 100 g susenych svestek, 100 g vlasskych orechu, cibule, olej, pepr, sul. POSTUP PRIPRAVY: Svestky kratce povarime, vypeckujeme a umeleme na masovem strojku, orechy nastrouhame. P .....


22.  RYBY FILE | PANGASIUS PO MLYNARSKU (Od Marty) INGREDIENCE: 4 kousky ryby, trochu hladke mouky, sul, drceny kmin, kousek masla a trochu oleje . POSTUP PRIPRAVY: Kazdy kousek ryby osolime, pokminujeme a obalime lehce v hladke mouce. Na panvi roze .....


23.  RYBY KAPR | KAPR NA SALVEJI INGREDIENCE: 1 stredne velky kapr, sul, 2 snitky salveje nebo susena salvej, 2 lzice masla, 1 cibule, 100g korenove zeleniny /celer, petrzel, mrkev/, ½ sardelove pasty, 1 lzice oleje. POSTUP .....


24.  SALATY | MUJ VANOCNI BRAMBOROVY SALAT ( Vaskuv ) Pomer surovin je dany mnozstvim, chuti a fantazii kdo jak chce mit salat chutove odlisny. Behem tohoto procesu prubezne ochutnavam a podle chuti pridavam prislusne ingredience, az dospeji k finalnimu .....


25.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP SE SYREM II INGREDIENCE: 100 g brambor, 10 g masla, 1 vejce, l0 g strouhanky, 40 g nastrouhaneho eidamu nebo ementalu, 3 lzice mleka, sul. POSTUP PRIPRAVY: Maslo utreme se soli a zloutkem, pridame strouhanku zvl .....


26.  OD BABICKY | GULAS NA PIVE A CESNEKU (od Babicky) INGREDIENCE: 500 g veproveho masa (nejlepe klizky), 2,5 dl svetleho piva, 1 lzice hl. mouky, 4 strouzky cesneku, krajic starsiho chleba, kmin, sul. POSTUP PRIPRAVY: Maso nakrajene na kostky osolime .....


27.  DRUBEZ KACHNA | VELIKONOCNI KACHNA NA PIVU INGREDIENCE: 1 kachna, sul, 1 cibule, 4 lzice oleje, kmin, 8 dl cerneho piva. POSTUP PRIPRAVY: kachnu uvnitr lehce osolime. Cibuli nakrajime na prouzky a na oleji orestujeme. Kachnu po povrchu .....


28.  OD BABICKY | BRAMBOROVA CESNECKA (Od Babicky) INGREDIENCE: 1 ½ l vody, 50 g oloupanych brambor, 5 strouzku cesneku, sul, kmin, 80 g sadla, petrzelka, 2 krajice tmaveho chleba.   POSTUP PRIPRAVY: Nadrobno nakajene brambory se soli a .....


29.  GULAS HOVEZI | BRAMBOROVY GULAS V INGREDIENCE: 200 g hoveziho masa, 50 g sadla, 3 cibule, spetka kminu a pepre, 1 l zeleninoveho vyvaru, 2 palive papricky, lzicka sl. Papriky, 300 g brambor, 2 rajcata.   POSTUP PRIPRAVY: Omyte .....


30.  RYBY TRESKA | TRESKA NA MANDLICH INGREDIENCE: 750g tresky, 75g mandli, ocet, sul, pepr, hladka mouka na obaleni, 2 vejce, citrón.   POSTUP PRIPRAVY: Rybu omyjeme pod tekouci studenou vodou a dobre osusime. Mand .....


Nejnovější na xkuchtik.cz

TVAROHOVÁ POMAZÁNKA ..

INGREDIENCE: 1/2 kostky tvarohu nebo kostka sýra žervé, malý kelímek bílého jogurtu, 200 g šunky (nebo šunkového salámu), 1 malá cibulka, malý strouže ...

Read More

TELECÍ HRUDÍ SE ZELE ..

POSTUP PŘÍPRAVY:  Na kastrole se rozškvaří na kostky krájená slanina, přidá se kousek másla a nakrájená cibule, celer, mrkev a petržel po přiměře ...

Read More

BRAMBOROVÉ BUCHTIČKY ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Z 250 g polohrubé mouky, 20 g kvasnic, 1/8 l mléka, 1 lžíce cukru, 1 vejce, 20 g másla, dle potřeby soli a 500 g strouhaných vař ...

Read More

SKLENĚNÁ LIDOVĚ ČESK ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do slané vody se dá vařit hrst spařených trhaných krupek, když jsou napolo měkké, přidají se asi 4 větší brambory pokrájené na kostky ...

Read More

TYČINKY S PARMAZÁNEM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 150 g hladké mouky, 100 g strouhaného parmazánu (může být též ementál nebo oštěpek, 60 g másla, 6 lžic kysané smetany, podmáslí nebo ...

Read More

RUSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso z kýty nebo plece, opláchneme, naklepeme, protáhneme slaninou na proužky nakrájenou, osolíme a slabě opepříme. Nejdříve ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz