1.  SALATY | MUJ VANOCNI BRAMBOROVY SALAT ( Vaskuv ) Pomer surovin je dany mnozstvim, chuti a fantazii kdo jak chce mit salat chutove odlisny. Behem tohoto procesu prubezne ochutnavam a podle chuti pridavam prislusne ingredience, az dospeji k finalnimu .....


2.  SPECIALITY DRUBEZ | HUSI PRSA A STEHNA PO STAROCESKU INGREDIENCE: Husi prsa a stehna, 6 strouzku cesneku, sul, ml. zazvor, husi sadlo, 1 cibule, nekolik kulicek pepre a noveho koreni. ​POSTUP PRIPRAVY: Ocistene porce husy proklinkujeme oloupany .....


3.  OD BABICKY | BABICCINY VELIKONOCNI ZAVITKY INGREDIENCE: 4 tenke hovezi platky, sul, pepr, plnotucna horcice, 8 zampionu, 4 male nozicky parku, 1 cibule, 4 platky slaniny, olej, 4 kulicky cerneho pepre, 300 ml vyvaru z kostky, 1 lzice hladke mo .....


4.  ZELENINA | RYCHLE PATIZONOVE PYRE INGREDIENCE: 3/4 kg patizonu, 20 g cukru, 1/2 lzicky soli, l lzice octa, stava z l citronu, spetka tluceneho kminu, 20 g masla. POSTUP PRIPRAVY: Patizon oloupeme, zbavime jader, rozctvrtime a dame va .....


5.  HOVEZI ROSTENKY | PLNENA HOVEZI PECENE (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. Pekny kus hoveziho masa, nejlepe z nizkeho boku, se zbavi kosti, rozrizne na tenky plat, osoli a naklepe. Umele se po kousku veproveho a uzeneho masa, prida vajicko, strouhana .....


6.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP S JABLKY INGREDIENCE: 250 g brambor, 50 g krupice, 200 g jablk, 10 g masla, sul. POSTUP PRIPRAVY: Uvarene brambory nastrouhame, mirne osolime, smichame s krupici a drobne nakrajenymi jablky a dame do maslem v .....


7.  STARE RECEPY | KVETAKOVE SMAZENKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Ne zcela do mekka uvareny kvetak se najemno useka, prida se k huste kasi z ovesnych vlocek a mleka, treba suseneho, osmazena cibulka, cesnek, pepr, podle potreby soli, .....


8.  STARE RECEPY | BRAMBOROVY NAKYP (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: I. 150 g cukru se utre se 3 zloutky, prida 150 g strouhanych studenych brambor, lzicka kakaa, z 3 bilku snih se 60 g orechu. Pece se ½ hodiny, vychladly plni marmeladou, t .....


9.  DRUBEZ KACHNA | KACHNA PO CINSKU INGREDIENCE: 500g kachniho masa, 2 vejce, 2 lzice bramborove moucky, 1 mensi hlavky zeli, 2 lzice cerveneho vina, 2 lzice vorcestru, 2 lzice polevkoveho koreni Vitana, 1 lzicky koreni kari, 1 lzicky k .....


10.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP S BYLINKAMI INGREDIENCE: 2 celozrnne housky, 100 ml mleka, 300g brambor, 2 lzice michane mouky, 2 vejce, sul, 3lzice nakrajenych rostlinnych nati, 3 lzice strouhaneho syra, pripadne 1 lzice suseneho drozdi. POST .....


11.  STARE RECEPY | PECENA KRMENA HUSA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Vecer pred pecenimi odlezela husa se omyje, nasoli a okminuje. Na pekac se da nakrajene prsni sadlo, vyjmute z husy po vykuchani, ktere se ovsem muze i drive vyskvarit. Ale skvar .....


12.  HOVEZI SVICKOVA | ROSTBIF III INGREDIENCE: 800 g hoveziho ze svickove, sul, mlety pepr, 8 lzic oleje, vyvar z kosti, 15 g masla. POSTUP PRIPRAVY: Nekolik dnu odlezele maso osolime, opeprime a na rozehratem oleji za staleho poleva .....


13.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP S UZENINOU INGREDIENCE: 600g brambor, 3 cibule, 2 lzice preskvareneho masla, 400g liboveho salamu, 1/8 l rajcatove stavy, sul, ml. bily pepr, 100g ulezele goudy, 1 lzicka suseneho rozmarynu, tuk do formy POSTUP .....


14.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP INGREDIENCE: 750g brambor, sul, 100g syra gouda, 2 zloutky, 2 kelimky (po 150g) kysane smetany, bily pepr, str. muskatovy orisek, 3 stonky porku, 200g zampionu, 50g sekanych liskovych orisku. POSTUP .....


15.  PRILOHY | HANACKY KREN (Recepty z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Uvarene moucne brambory se oloupaji, protlaci sitem, smichaji se strouhanym krenem, osoli, okyseli octem a zredi polevkou nebo horkou vodou s polevkovym korenim tak, aby bramborovy .....


16.  BRAMBORY | BRAMBOROVY TOC INGREDIENCE: asi 1 kg syrovych brambor, 1 l mleka, sul, 5 lzic skvarku, mlety pepr, 3 strouzky cesneku, majoranka, asi 5 lzic strouhanky, hruba mouka, sadlo nu vymazani, 400 g kyseleho zeli.POSTUP PRI .....


17.  BRAMBORY | BRAMBOROVY KOTLIK S PORKEM – Francie INGREDIENCE: 4 lzice oleje, 5-6 porku, 1,5 kg brambor, sul, mlety pepr, 400 g tvrdeho syra, muskatovy orisek, 200 ml kysane smetany, 100 g masla.POSTUP PRIPRAVY: Do kotliku nebo zapekaci misky dame ol .....


18.  DRUBEZ KACHNA | SILVESTROVSKA KACHNA NA MEDU A VINE INGREDIENCE: 1 kachna, 50 g soli, 30 g pepre, 1 hrst tymianu, 2 spetky kminu, 300 ml cerveneho vina, 200 ml vody, 100 g medu. Dusene cervene zeli: 1 mala hlavka cerveneho zeli, 100 g cibule, 200 g jab .....


19.  RYBY KAPR | KAPRI HRANOLKY INGREDIENCE: 600 g filetu z kapra, 4 vejce, 2–3 strouzky cesneku utreneho se soli, hrst nasekaneho libecku, sul, pepr, 200 g hladke mouky na obaleni, sladka mleta paprika, olej na smazeni. PO .....


20.  RYBY KAPR | KAPRI KROKETY Nahrada za klasickeho kapra (je to bez kosti). INGREDIENCE: Kapr (cca1kg), 2 housky, 200 ml mleka, 2 vejce, sul, spetka muskatoveho kvetu, olej. POSTUP PRIPRAVY: Podusene rybi maso zbavene kuze a .....


21.  SALATY | VANOCNI BRAMBOROVY SALAT (Od Erziky z Kosic) INGREDIENCE: Brambory uvarime ve slupce, muzeme do vody dat asi 2 kavove lzicky soli. Nez se brambory uvari, tak si pripravime prisady, ktere se budou davat do bramboroveho salatu. Uvarime si natvrdo .....


22.  RYBY KAPR | NADIVANY KAPR (Od Jarinky) INGREDIENCE: Kapr, 100 g susenych svestek, 100 g vlasskych orechu, cibule, olej, pepr, sul. POSTUP PRIPRAVY: Svestky kratce povarime, vypeckujeme a umeleme na masovem strojku, orechy nastrouhame. P .....


23.  RYBY FILE | PANGASIUS PO MLYNARSKU (Od Marty) INGREDIENCE: 4 kousky ryby, trochu hladke mouky, sul, drceny kmin, kousek masla a trochu oleje . POSTUP PRIPRAVY: Kazdy kousek ryby osolime, pokminujeme a obalime lehce v hladke mouce. Na panvi roze .....


24.  RYBY KAPR | KAPR NA SALVEJI INGREDIENCE: 1 stredne velky kapr, sul, 2 snitky salveje nebo susena salvej, 2 lzice masla, 1 cibule, 100g korenove zeleniny /celer, petrzel, mrkev/, ½ sardelove pasty, 1 lzice oleje. POSTUP .....


25.  BRAMBORY | BRAMBOROVY NAKYP SE SYREM II INGREDIENCE: 100 g brambor, 10 g masla, 1 vejce, l0 g strouhanky, 40 g nastrouhaneho eidamu nebo ementalu, 3 lzice mleka, sul. POSTUP PRIPRAVY: Maslo utreme se soli a zloutkem, pridame strouhanku zvl .....


26.  OD BABICKY | GULAS NA PIVE A CESNEKU (od Babicky) INGREDIENCE: 500 g veproveho masa (nejlepe klizky), 2,5 dl svetleho piva, 1 lzice hl. mouky, 4 strouzky cesneku, krajic starsiho chleba, kmin, sul. POSTUP PRIPRAVY: Maso nakrajene na kostky osolime .....


27.  DRUBEZ KACHNA | VELIKONOCNI KACHNA NA PIVU INGREDIENCE: 1 kachna, sul, 1 cibule, 4 lzice oleje, kmin, 8 dl cerneho piva. POSTUP PRIPRAVY: kachnu uvnitr lehce osolime. Cibuli nakrajime na prouzky a na oleji orestujeme. Kachnu po povrchu .....


28.  OD BABICKY | BRAMBOROVA CESNECKA (Od Babicky) INGREDIENCE: 1 ½ l vody, 50 g oloupanych brambor, 5 strouzku cesneku, sul, kmin, 80 g sadla, petrzelka, 2 krajice tmaveho chleba.   POSTUP PRIPRAVY: Nadrobno nakajene brambory se soli a .....


29.  GULAS HOVEZI | BRAMBOROVY GULAS V INGREDIENCE: 200 g hoveziho masa, 50 g sadla, 3 cibule, spetka kminu a pepre, 1 l zeleninoveho vyvaru, 2 palive papricky, lzicka sl. Papriky, 300 g brambor, 2 rajcata.   POSTUP PRIPRAVY: Omyte .....


30.  RYBY TRESKA | TRESKA NA MANDLICH INGREDIENCE: 750g tresky, 75g mandli, ocet, sul, pepr, hladka mouka na obaleni, 2 vejce, citrón.   POSTUP PRIPRAVY: Rybu omyjeme pod tekouci studenou vodou a dobre osusime. Mand .....


xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ VÁNOČKA ..

INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...

Celý recept

PIKANTNÍ VELIKONOČNÍ ..

INGREDIENCE: 2 kostky zeleninového vývaru, 200 g vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz