• SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Tři pěkné mrkve se pokrájí na nudličky a v málo vody napolo uvaří. Poté se k nim přidá stejné množství drobně krájeného celeru a vaří do měkka. Osolí se to, trochu oslad&iacut ...
    Read More

    SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)
  • LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)

    INGREDIENCE: 400 g hlávkového zelí, 250 g uzeného masa, 150 g telecího masa, lžíce strouhané housky, 1 vejce, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 dl kyselé smetany, 1 lžíce hrubé mouky, podle chuti sůl a pepř.POSTUP PŘ&I ...
    Read More

    LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)
  • HOVĚZÍ KARBANÁTKY NA ROŠTU (Bulharsko)

    INGREDIENCE: 500 g hovězího masa zadního, 2 cibule, podle chuti sůl, a mletého pepře, sekaná petrželová nať, 2 lžíce oleje, 1 dl vody.​POSTUP PŘÍPRAVY: Kvalitní hovězí maso nakrájíme na menší kousky a um ...
    Read More

    HOVĚZÍ KARBANÁTKY NA ROŠTU (Bulharsko)
  • GULAŠ Z DANČÍHO MASA

    INGREDIENCE: 1 kg dančí plece s kosti, 75 g rostlinného tuku, 100 g cibule, česnek, 75 g rajčat, 50 g hladké mouky, sůl, trochu majoránky, papriky a pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli na drobno nakrájíme a osmažíme na celé dá ...
    Read More

    GULAŠ Z DANČÍHO MASA
  • MUŠLOVÁ POLÉVKA

    INGREDIENCE: 400 g mušlí v konzervě (slávky), 50 g másla, 1 litr rybího vývaru, 150 ml mléka, 150 ml smetany, 2 lžíce škrobové moučky, 4 rajčata, 2 žloutky, sůl, bílý pepř, rozmarýn, šafrán.POSTU ...
    Read More

    MUŠLOVÁ POLÉVKA
  • JEHNĚČÍ DUŠENÉ SE ZELENINOU (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí zadek se protáhne slaninou a osolí. Na kastrol se dá kousek másla, kousek drobně krájené šunky nebo uzeného masa, mrkev, petržel, cibule, maso na to vloží a dusí podlévané pol&e ...
    Read More

    JEHNĚČÍ DUŠENÉ SE ZELENINOU (Recept z třicátých let minulého století)

Další recepty na xkuchtik.cz

100 g ementálu, l jablko, 50 g majolky, citrónová šťáva, sůl, 1/2 balíčku žervé.

SÝROVÁ POMAZÁNKA S JABLKEM


INGREDIENCE: 100 g ementálu, l jablko, 50 g majolky, citrónová šťáva, sůl, 1/2 balíčku žervé. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané jablko a ementál nas .....

1/2 kostky tvarohu nebo kostka sýra žervé, malý kelímek bílého jogurtu, 200 g šunky (nebo šunkového salámu), 1 malá cibulka, malý stroužek Česneku, 2 lžíce citrónové šťávy nebo nakyslého bílého vína, na ozdobu petrželka.

TVAROHOVÁ POMAZÁNKA SE ŠUNKOU


INGREDIENCE: 1/2 kostky tvarohu nebo kostka sýra žervé, malý kelímek bílého jogurtu, 200 g šunky (nebo šunkového salámu), 1 malá cibulka, malý strouže .....

KRÉMOVÁ,POMAZÁNKA,S,VEJCI

KRÉMOVÁ POMAZÁNKA S VEJCI

INGREDIENCE: 1 hrnek mléka, l lžíce jemného škrobu (Solamyl nebo Maizena), 2 lžíce másla nebo pomazánkového másla, l lžíce hořčice, 3 vejce vařená nat
INGREDIENCE: 1 hrnek mléka, l lžíce jemného škrobu (Solamyl nebo Maizena), 2 lžíce másla nebo pomazánkového másla, l lžíce hořčice, 3 vejce vařená nat .....

VAJÍČKOVÁ,POMAZÁNKA,SE,ZELENINOU

VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 3 lžíce zmrazené zeleniny do polévky, 3 vejce vařená natvrdo, 3 lžíce pomazánkového másla (nebo jiného rostlinného másla), l vetší rajče,
INGREDIENCE: 3 lžíce zmrazené zeleniny do polévky, 3 vejce vařená natvrdo, 3 lžíce pomazánkového másla (nebo jiného rostlinného másla), l vetší rajče, .....

Nejčtenější na xkuchtik.cz

DATABÁZE ÉČEK ..

Éčka v potravinách - přídatné látky - jsou používány z mnoha důvodů: pro prodloužení trvanlivosti, jako ochrana před zkázou, ale také pro zlepšení chuti, vzhledu a vůně a dokonce i pro vytvoření ...

Celý recept

RUSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso z kýty nebo plece, opláchneme, naklepeme, protáhneme slaninou na proužky nakrájenou, osolíme a slabě opepříme. Nejdříve je na všech stranách prudce opečeme v rozpáleném ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ JIDÁŠE ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Utře se 180 g másla se 70 g cukru a 2 – 3 žloutky, přidá se trochu citronové kůry a vanilky, soli, 20 g kvasnic, 500 g polohrubé mouky a zadělá se těsto asi 1/3 l sladké smetany ...

Celý recept

NOVOROČNÍ GULÁŠ ..

INGREDIENCE: 250 g hovězí kýty, 200 g vepřové plece, 3 lžíce másla, 1 velká cibule, 1 zelená paprika, 5 velkých rajčat, 1 lžička kmínu, 2 bobkové listy, 1 lžíce sladké papriky, 400 ml vody, 600 g ster ...

Celý recept

DOMÁCÍ SULC ..

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 2 vepřové nožičky, 300 g kořenové zeleniny, 100 g sterilovaných okurek, 100 g sterilovaného hrášku, 3 vařená , 20 g želatiny v prášku, 1 lžička celého pepře a 1 lžička n ...

Celý recept

ŠKVARKOVÉ PLACKY (Od ..

INGREDIENCE: 400 g hl. mouky, 15 g droždí, 150 g mletých škvarků (může se polovina nechat neumletá, jemně nasekaná), 50 g sádla, sůl, mouč. cukr, pepř, 2 lžíce octa, 180ml vlažného mléka. POSTUP PŘ ...

Celý recept

Nejnovější na xkuchtik.cz

HOUBOVÝ DORT S OVESN ..

INGREDIENCE: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 125 g tuku, 0,5 dl vody, 5 g soli, l žloutek. Náplň: 5 dl mléka, 100 g ovesných vloček, 2 žloutky, 300 g ž ...

Celý recept

ZAPÉKANÉ HOUBY PO FR ..

INGREDIENCE: 300 g čerstvých jedlých a chutných hub, 1 cibule, 2 lžíce oleje nebo másla, 200 g rýže, 1 středně velký květák, 250 g pečeného nebo vařen ...

Celý recept

SÝROVÁ POMAZÁNKA S J ..

INGREDIENCE: 100 g ementálu, l jablko, 50 g majolky, citrónová šťáva, sůl, 1/2 balíčku žervé. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané jablko a ementál nas ...

Celý recept

LÍN ZAPEČENÝ V HOŘČI ..

INGREDIENCE: l lín (asi l kg), 2 lžíce citrónové šťávy, l cibule, l mrkev, l pórek, l celer, sůl, bílý pepř, 1/8 l suchého bílého vína, ...

Celý recept

SRBSKÉ ZELÍ ..

INGREDIENCE: 500 g hlávkového zelí, 300 g vepřové krkovičky, 2 rajčata, 2 lžíce sterilované kapie, lžička směsi sušené petrželky a sušené celerové nat ...

Celý recept

ZELÍ NAKLÁDANÉ (Rece ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze zelí vyberou se pečlivě velké kusy a košťály, přilije se na ně voda a nechá vařit. Když poněkud změklo. Přidá se kus sádla a osolí ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz

Odběr novinek