• TRESKA PO AZOVSKU

    INGREDIENCE: 4 porce tresky, 100 g oleje, 50 g hladké mouky, 1 cibule, 1/2 celeru, 1 mrkev, 1/2 petržele, 2 lžíce rajčatového protlaku, šálek vývaru, 1 kyselá okurka, bobkový list, tymián, sladká paprika, 3 zrnka nového koř ...
    Speciality týdne ...

    TRESKA PO AZOVSKU
  • VELIKONOČNÍ KAPR V SÝROVÉ OMÁČCE

    INGREDIENCE: 4 větší porce kapra (nebo jiné sladkovodní ryby), 1 citrón, 200 g žampionů, 1lžíce másla, tuk na smažení, sůl.Omáčka: 3/4 / sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Oči&sca ...
    Speciality týdne ...

    VELIKONOČNÍ KAPR V SÝROVÉ OMÁČCE
  • PEČENÝ CANDÁT

    INGREDIENCE: 1 candát (asi 1,3 kg), šťáva z l citrónu, 50 g másla, 1 stroužek česneku, 1 svazek kopru, 1 svazek petrželky, sůl, pepř, 50 ml zeleninového vývaru, 200 g kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Candáta omyjeme, osuš&ia ...
    Speciality týdne ...

    PEČENÝ CANDÁT
  • SRNČÍ GULÁŠ (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Odleželé přední srnčí maso se nakrájí na kousky a dá na zapěněnou cibuli dusit. Osolí se, přidá sladká paprika, opepří a podlévá se vodou se šťávou z rajských jabl&ia ...
    Speciality týdne ...

    SRNČÍ GULÁŠ (Recept z třicátých let minulého století)
  • SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Tři pěkné mrkve se pokrájí na nudličky a v málo vody napolo uvaří. Poté se k nim přidá stejné množství drobně krájeného celeru a vaří do měkka. Osolí se to, trochu oslad&iacut ...
    Speciality týdne ...

    SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)
  • LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)

    INGREDIENCE: 400 g hlávkového zelí, 250 g uzeného masa, 150 g telecího masa, lžíce strouhané housky, 1 vejce, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 dl kyselé smetany, 1 lžíce hrubé mouky, podle chuti sůl a pepř.POSTUP PŘ&I ...
    Speciality týdne ...

    LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)

xFonka Další recepty na xkuchtik.cz

Na 1 kg polohrubé mouky 1 žloutek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce másla nebo jiného omastku, z 30 g droždí kvásek, trochu soli a dle potřeby vlažného mléka se zpracuje dobře v tužší těsto

VELIKONOČNÍ ČESKÉ VDOLKY (Recept z třicátých let minulého století)

Velikonoce
POSTUP PŘÍPRAVY: Na 1 kg polohrubé mouky 1 žloutek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce másla nebo jiného omastku, z 30 g droždí kvásek, trochu soli a dle pot .....

Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠTĚNKY (Recept z třicátých let minulého století)


POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na .....

Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky

ČESKÉ ZELÍ (Recept z třicátých let minulého století)


POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží .....

4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky.

ZELENINOVÝ PUDING (Recept z třicátých let minulého století)


  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, .....

xFonka Nejčtenější na xkuchtik.cz

PIKANTNÍ VELIKONOČNÍ ..

INGREDIENCE: 2 kostky zeleninového vývaru, 200 g vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ lžíce nasekané pažitky, 6 vajec, sůl, mletý čern ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, muškátový květ nebo oříšek, tuk na vymazání pekáče. ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Do části vlažného mléka ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dcl vody nebo vývaru, 1 vejce, 3 lžičky Solamylu, 1 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g droždí, 1,5 dl mléka, 1 vanilkový cukr POSTUP PŘÍP ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ ČESKÉ VD ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Na 1 kg polohrubé mouky 1 žloutek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce másla nebo jiného omastku, z 30 g droždí kvásek, trochu soli a dle potřeby vlažného mléka se zpracuje dobře v tužší ...

Celý recept

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE S ..

INGREDIENCE: 2 květáky, 250 g salámu, 4 vejce, 100 g másla nebo rostlinného tuku, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, namočíme do stu ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ VÁNOČKA ..

INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz

Odběr novinek