• SRNČÍ GULÁŠ (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Odleželé přední srnčí maso se nakrájí na kousky a dá na zapěněnou cibuli dusit. Osolí se, přidá sladká paprika, opepří a podlévá se vodou se šťávou z rajských jabl&ia ...
    Read More

    SRNČÍ GULÁŠ (Recept z třicátých let minulého století)
  • SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Tři pěkné mrkve se pokrájí na nudličky a v málo vody napolo uvaří. Poté se k nim přidá stejné množství drobně krájeného celeru a vaří do měkka. Osolí se to, trochu oslad&iacut ...
    Read More

    SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)
  • LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)

    INGREDIENCE: 400 g hlávkového zelí, 250 g uzeného masa, 150 g telecího masa, lžíce strouhané housky, 1 vejce, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 dl kyselé smetany, 1 lžíce hrubé mouky, podle chuti sůl a pepř.POSTUP PŘ&I ...
    Read More

    LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)
  • HOVĚZÍ KARBANÁTKY NA ROŠTU (Bulharsko)

    INGREDIENCE: 500 g hovězího masa zadního, 2 cibule, podle chuti sůl, a mletého pepře, sekaná petrželová nať, 2 lžíce oleje, 1 dl vody.​POSTUP PŘÍPRAVY: Kvalitní hovězí maso nakrájíme na menší kousky a um ...
    Read More

    HOVĚZÍ KARBANÁTKY NA ROŠTU (Bulharsko)
  • GULAŠ Z DANČÍHO MASA

    INGREDIENCE: 1 kg dančí plece s kosti, 75 g rostlinného tuku, 100 g cibule, česnek, 75 g rajčat, 50 g hladké mouky, sůl, trochu majoránky, papriky a pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli na drobno nakrájíme a osmažíme na celé dá ...
    Read More

    GULAŠ Z DANČÍHO MASA
  • MUŠLOVÁ POLÉVKA

    INGREDIENCE: 400 g mušlí v konzervě (slávky), 50 g másla, 1 litr rybího vývaru, 150 ml mléka, 150 ml smetany, 2 lžíce škrobové moučky, 4 rajčata, 2 žloutky, sůl, bílý pepř, rozmarýn, šafrán.POSTU ...
    Read More

    MUŠLOVÁ POLÉVKA

xFonka Další recepty na xkuchtik.cz

l lín (asi l kg), 2 lžíce citrónové šťávy, l cibule, l mrkev, l pórek, l celer, sůl, bílý pepř, 1/8 l suchého bílého vína, 50 g másla, 30 % mouky, 1/8 l mléka, 1-2 lžíce sekané petrželky, 60 g čerstvé smetany, 2 lžíce hořčice, l žloutek.

LÍN ZAPEČENÝ V HOŘČIČNÉ OMÁČCE


INGREDIENCE: l lín (asi l kg), 2 lžíce citrónové šťávy, l cibule, l mrkev, l pórek, l celer, sůl, bílý pepř, 1/8 l suchého bílého vína, .....

JESETER,NA,ŘECKÝ,ZPŮSOB

JESETER NA ŘECKÝ ZPŮSOB

INGREDIENCE: 600g jesetera bez kůže, 100 g oleje, 150 g rajčat, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 l husté kyselé smetany, 6 zrnek celého pepř
INGREDIENCE: 600g jesetera bez kůže, 100 g oleje, 150 g rajčat, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 l husté kyselé smetany, 6 zrnek celého pepř .....

800g línů, 2 bílky, 40g parmezánu, 160g oleje, hladká mouka, strouhanka, sůl.

SMAŽENÝ LÍN SE SÝREM

Na Štědrovečerní stůl !!
INGREDIENCE: 800 g línů, 2 bílky, 40 g parmezánu, 160 g oleje, hladká mouka, strouhanka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Osolené porce ryby obalíme v mouce, sm .....

RYBA,S,KARÍ,KOŘENÍM

RYBA S KARÍ KOŘENÍM

INGREDIENCE: 1 kg ryby, sůl, kari koření, 100 g másla, 1 cibule, 1/3 l hovězího vývaru nebo rybího vývaru, 5 lžic smetany, 1 lžíce hladké mouky. POST
INGREDIENCE: 1 kg ryby, sůl, kari koření, 100 g másla, 1 cibule, 1/3 l hovězího vývaru nebo rybího vývaru, 5 lžic smetany, 1 lžíce hladké mouky. POST .....

xFonka Nejčtenější na xkuchtik.cz

DATABÁZE ÉČEK ..

Éčka v potravinách - přídatné látky - jsou používány z mnoha důvodů: pro prodloužení trvanlivosti, jako ochrana před zkázou, ale také pro zlepšení chuti, vzhledu a vůně a dokonce i pro vytvoření ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat samostatně. Kdo má rád masité škvarky, tak u hřbetn ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat samostatně. Kdo má rád masité škvarky, tak u hřbetn ...

Celý recept

RUSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso z kýty nebo plece, opláchneme, naklepeme, protáhneme slaninou na proužky nakrájenou, osolíme a slabě opepříme. Nejdříve je na všech stranách prudce opečeme v rozpáleném ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ JIDÁŠE ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Utře se 180 g másla se 70 g cukru a 2 – 3 žloutky, přidá se trochu citronové kůry a vanilky, soli, 20 g kvasnic, 500 g polohrubé mouky a zadělá se těsto asi 1/3 l sladké smetany ...

Celý recept

ŠKVARKOVÉ PLACKY (Od ..

INGREDIENCE: 400 g hl. mouky, 15 g droždí, 150 g mletých škvarků (může se polovina nechat neumletá, jemně nasekaná), 50 g sádla, sůl, mouč. cukr, pepř, 2 lžíce octa, 180ml vlažného mléka. POSTUP PŘ ...

Celý recept

xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

SÁDLO A ŠKVARKY ..

Škvaření sádla: Na škvaření je třeba použit vždy jen syrové sádlo čerstvé. Z vepřového kusu jsou dva druhy sádla, které musíme oddělit a zpracovávat s ...

Celý recept

POLÉVKA Z OVESNÝCH V ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudl ...

Celý recept

GULÁŠ Z KRÁLIKA ..

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, m ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

HORNORAKOUSKÉ HOUSKO ..

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz

Odběr novinek